Osaa Saarijärven uimarannoista lupa ruopata

Julkaistu:

Aihe:

Saarijärven kunnostushankkeessa on neuvottelujen jälkeen tehty pieni myönnytys.

Etelä-Pohjanmaan ely-keskus on antanut Saarijärven kalastusseuralle luvan vesikasvuston poistamiseen. Niillä alueilla, joilla ei ole tehty havaintoja viitasammakoista, pohjan vesikasvustoa voidaan poistaa juurineen ruoppaamalla. Käytännössä nämä alueet ovat ainoastaan järven pohjoispäässä ja uimarannan alueella. Ruoppaamalla poistettava maamassa ei saa ylittää 500 kuutiometriä.

Lisäksi järven itäpuolella sijaitsevien mökkien rannoilta voidaan poistaa kelluvia turvelauttoja vaijerihinauksena tai kaivinkoneella, kunhan pohjaa varotaan. Näihin töihin kyläläiset saivat elyltä 40 000 euroa, josta puolet on oman työn osuutta.

Länsipuolella sijaitsevilta mökkirannoilta sen sijaan ei edelleenkään saa poistaa vesikasveja. Sitä varten elylle pitää esittää tarkempi suunnitelma, jossa osoitetaan, etteivät viitasammakot joudu kärsimään järven puhdistuksesta.

Myös suunniteltu läjityspaikka eli ruoppausmassan sijoituspaikka hiekkakuopilla järven luoteispuolella menee uusiksi. Ely totesi, että lammikosta on hydrologinen yhteys pohjaveteen. Ennen kuin mitään töitä voidaan aloittaa, on löydettävä uusi paikka. Sitä on suunniteltu uimarannan läheisyydessä sijaitsevaan vanhaan hiekkakuoppaan. Tulevaisuudessa selvitetään myös mahdollisuutta käyttää lähellä sijaitsevia peltoja läjitysalueena.

Lue hankkeen taustaa Järviseudun Sanomien numerosta 26.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.