Kultalahtea ei valittu Kyyjärven kunnanjohtajaksi

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kyyjärven kunnanjohtajaksi esitetään tradenomi YAMK Tiina Pelkosta. Kunnanjohtajahaun loppuvaiheessa oli mukana kolme hakijaa, joista yksi oli Evijärven kunnanhallituksen puheenjohtaja, tradenomi Terhi Kultalahti. Kunnanjohtajan valinnasta päätetään virallisesti valtuuston kokouksessa tänä iltanaa.

Kolme parasta hakijaa kävi läpi haastattelut ja soveltuvuuskokeet. Virkaa tavoitteli yhteensä 12 henkilöä. Kyyjärven entinen kunnanjohtaja Eero Ylitalo siirtyi Pellon kunnanjohtajaksi.

Kultalahti kommentoi tilannetta sähköpostitse maanantaiaamuna, ennen kuin asiasta oli päätetty mitään.

–Jos minua ei valita Kyyjärven kunnanjohtajaksi, aion jatkaa Evijärvellä kunnanhallituksen puheenjohtajana. Siinä tapauksessa suoritan opinnot loppuun vuoden sisällä, ja jatkan opintojen ohella tämän hetkistä työtäni.

Aiemmin perjantaina hän puhui myös siitä, miksi halusi hakea tehtävään.

–Kuntajohtaminen kiinnostaa minua ammatillisesti erittäin paljon, ja avoinna ollut paikka herätti kiinnostukseni heti. Kyyjärvi on elinvoimainen kunta, joka sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kyyjärvellä on positiivinen maine ja kunnassa puhalletaan aidosti yhteen hiileen. Minulla on hallintotieteen opinnot pitkällä Tampereen yliopistossa, joka antaa kunnan ammatilliseen johtamiseen vankan tietopohjan kokemukseni tueksi.

Kyyjärvi on muun muassa Alajärven ja Soinin naapurikunta, joka sijaitsee Keski-Suomen maakunnassa. Sen väkiluku on noin 1 350.

Juttua päivitetty 19.6. kello 19.22: Kyyjärven hallitus päätti tänään yksimielisesti, että kunnanjohtajaksi valitaan Pelkonen. Kultalahti on varasijalla, jos Pelkonen ei ota virkaa vastaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.