Varusmiessoittokunta odottaa Venlaa

Neljä laudaturia, kaksi eximiaa ja yhden magnan kirjoittanut Venla Seppä sai painaa tänään valkolakin päähänsä Alajärven lukion kevätjuhlassa.

Sepän ainevalikoima painottui matematiikkaan ja luonnontieteisiin, koska hänen tähtäimessään on paikka lääketieteellisessä ja opintojen jälkeen työ oikeuslääkärinä.

–Se on ollut ajatukseni yläkoulun alkupuolelta saakka. Haluan olla mukana selvittämässä rikoksia, mutten poliisina. Se ei ole perinteinen unelma-ammatti, mutta se on tärkeää työtä, johon ei kouluttaudu kovin monia.

Se, pääseekö Seppä Helsingin tai Oulun lääketieteelliseen ensiyrittämällä, selviää kesäkuun lopussa. Vaikkei ovi heti aukenisi, tammikuussa odottaa seuraava tärkeä päämäärä: paikka Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa.

–Olisin mennyt armeijaan joka tapauksessa, heinäkuussa Kajaaniin, mutta koesoiton tulokset tulivat pari viikkoa sitten ja aloitan sitten tammikuussa Hattulassa. Odotan sitä innolla, tutustuin jo soittokokeessa muutamaan hyvään tyyppiin, jotka myös pääsivät sisään. Soittokunnalla on myös tosi hyviä kokoonpanoja, joissa pääsee soittamaan kivoihin paikkoihin, oboeta soittava Seppä kertoo.

Jaa juttu: