Avain Säästöpankki valtakunnallisen pankkivertailun kärkikymmenikköön

Julkaistu:

Aihe:

Kortesjärveläisjohtoinen Avain Säästöpankki sijoittui seitsemänneksi Kauppalehdessä 15. toukokuuta julkaistussa valtakunnallisessa pankkivertailussa. Sijoitus parani edellisvuodesta yli 50 sijaa.

Avain Säästöpankin tuotot kasvoivat vuodessa lähes 30 prosenttia, ja sen liikevoitto parani vuodessa 54 prosenttia 5,7 miljoonaan euroon. Toimitusjohtaja Mikko Ruuska nimeää neljä syytä kasvuun.

Ensinnäkin hänen mukaansa toimintaa on pitkään ja määrätietoisesti haluttu laajentaa ja kehittää. Kortesjärvellä 1902 perustettu pankki on avannut yhteensä 9 konttoria, ensimmäiset Kaustiselle ja Toholammille 1994 ja viimeisimmän Kannukseen helmikuussa. Palveluja on monipuolistettu ja henkilöstön osaamista kehitetty. Pankin tase on kolminkertaistunut 10 vuodessa.

Toisekseen työllisyys on pankin toimialueella hänen mukaansa vahvaa vankkojen peruselinkeinojen ja aktiivisen yritystoiminnan ansiosta.

Kolmannen syyn Ruuska nimeää henkilökunnan asiantuntemuksen ansioksi. Luottokannan laatu on hänen mukaansa pankin voimakkaasta kasvusta huolimatta pysynyt erinomaisena ja arvonalennusten määrä poikkeuksellisen vähäisenä. Vaikka pankki on laajentunut ja asiakasmäärät sen vuoksi kasvaneet, luottotappiokirjausten ja järjestämättömien luottojen, eli luottojen joiden erääntyneitä maksuja on ollut maksamatta yli 90 päivää, määrä oli siis vähäinen.

Mainos

Neljänneksi pankin asiakkaiden sitoutuminen luotto- ja muiden sitoumusten hoitamiseen on Ruuskan mukaan ollut huippuluokkaa.

–Vertailun hyvästä sijoituksesta voi olla tietysti iloinen, ja se vahvistaa käsitystä pankin strategisten valintojen onnistumisesta, hän sanoo.

Kauppalehden vertailun data oli kerätty Finanssivalvonnan virallisista vuosien 2016 ja 2017 valvonta-aineistoista. Vertailussa olivat mukana kaikki Suomen 249 pankkia. Ne asetettiin järjestykseen tuottojen kasvun, kulujen ja tuottojen suhteen sekä oman pääoman tuoton, tulosmuutoksen ja vakavaraisuussuhteen perusteella.

Viidentoista parhaan pankin joukkoon mahtui seitsemän osuuspankkia, neljä luottoyhteisöä, kolme säästöpankkia ja yksi liikepankki. Vertailun kärkipaikalla oli kuntien, Kevan ja valtion omistama Kuntarahoitus.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.