Maakunnallinen nuorisovaltuusto järjestäytyi

Etelä-Pohjanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston järjestäytymiskokous pidettiin Seinäjoella 15.5.2018.

Kokouksessa valittiin maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsenet ja puheenjohtajisto. Maakunnallisen nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Pitkäkangas Alajärveltä, 1. varapuheenjohtajaksi Viivi Piri Kauhavalta ja 2. varapuheenjohtajaksi Iisak Haukkala Ilmajoelta.

Jokaisella nykyisen Etelä-Pohjanmaan kunnan ja lisäksi Isonkyrön nuorisovaltuustolla on ollut mahdollisuus nimittää maakunnalliseen nuorisovaltuustoon kaksi jäsentä ja yksi varajäsen. Nuorisovaltuuston jäsenet ja varajäsenet ovat valintahetkellä kuntansa nuorisovaltuuston jäseniä ja iältään 13–20-vuotiaita.

Maakunnallisen nuorisovaltuuston kokoamisen ja toiminnan periaatteet on luotu yhteistyössä kunnallisten nuorisovaltuustojen kanssa. Maakunnallisen nuorisovaltuuston ensimmäinen toimikausi on 1.6.2018–1.6.2019. Jatkossa maakunnallinen nuorisovaltuusto toimii lukuvuosittain.

Etelä-Pohjanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston jäseniä ovat: Alajärvi: Pitkäkangas Henna ja Koskenmäki Akseli, Alavus: Laitila Hanna ja Anttila Joonas, Ilmajoki: Uimarihuhta Eveliina ja Haukkala Iisak, Isojoki: Saari Kiia ja Länsivuori Sofia, Isokyrö: Alapeltola Akseli ja Lehtimäki Tytti, Kauhajoki: Karjalainen Venla ja Saarinen Julia, Kauhava: Rintala Neea ja Piri Viivi, Kuortane: Takala Ossi ja Honkala Olivia, Kurikka: Mannila Antti ja Hietamäki Iida, Lappajärvi: Murtoniemi Sofia ja Kangastie Ella, Lapua: Taivalmaa Jaakko ja Seppä-Lassila Henrik, Seinäjoki: Rahim Dariush ja Saari Mikko, Soini: Tiukkanen Emmi ja Honkola Iiris, Vimpeli: Arpala Katariina ja Timo Taru, Ähtäri: Foudila Mette-Mirella ja Koskela Aino

Jaa juttu: