Alajärven monitoimihallille avustus

Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho allekirjoitti tänään urheilu- ja liikuntapaikkoja koskevat valtionavustuspäätökset. Avustukset maksetaan Veikkauksen tuotosta.

Pohjanmaalla on syytä hymyyn, sillä urheilueuroja kohdennettiin nyt myös Alajärvelle, Kauhavalle, Isoonkyröön ja Vaasaan, iloitsee kansanedustaja Reijo Hongisto Sin.

– Pohjalaisena kansanedustajana ja Veikkauksen hallintoneuvoston jäsenenä tuntuu mukavalta, kun ministeri kuunteli alueen kansanedustajaa ja myönsi rahaa esitysten mukaan.

Alajärven monitoimihallille, Kauhavan koulukeskuksen liikuntatilalle, Isokyrön liikuntahallille ja Vaasa areenan peruskorjaukseen ja laajennukseen myönnettiin kullekin 750 000 euron avustus. 3 miljoonan summa on merkittävä koko maakuntaa ajatellen.

Moni liikuntapaikka on käyttökiellossa sisäilmaongelmien takia. Tilat, joiden pitäisi olla ilman laadultaan kaikkein terveellisimpiä, homehtuvat käsiin. Terveyden edistämiseen tähtäävä sisäliikunta sairastuttaa ihmiset.

– Olen itse kouluaikoina jumpannut Alajärven urheiluhallissa ja on surullista todeta, kuinka pahoin halli on vuosien saatossa rapistunut. Tammikuisella kuntavierailullaan ministeri Terho tutustui mm. käyttökiellossa olevaan urheiluhalliin ja vakuuttui uuden monitoimihallin tarpeellisuudesta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.