Maakunnallinen nuorisovaltuusto järjestäytyy

Julkaistu:

Aihe:

Maakuntalaki velvoittaa tulevat maakunnat asettamaan kyseiset vaikuttamistoimielimet 1.1.2020 alkaen. Etelä-Pohjanmaalla vaikuttamistoimielinten rooli nähdään tärkeänä ja niiden ennakoivalla käynnistämisellä tuetaan ryhmien roolia maakunnan toiminnan suunnittelussa, valmistelussa, toteutuksessa ja seurannassa. Uuden Etelä-Pohjanmaan maakunnan valmistelussa halutaan varmistaa, että mahdollisimman monien nuorten, vammaisten ja vanhusten ääni kuuluu toimielinten kautta.

Ensimmäisenä Etelä-Pohjanmaalla järjestäytyy maakunnallinen nuorisovaltuusto ja sen toimikausi jatkuu lukuvuosittain 1.6.2018 alkaen. Nuorisovaltuuston järjestäytymiskokous pidetään Seinäjoella 15.5.2018. Jokaisen Etelä-Pohjanmaan kunnan sekä Isokyrön nuorisovaltuusto voi nimittää maakunnalliseen nuorisovaltuustoon kaksi jäsentä ja yhden varajäsenen. Jäsenten ja varajäsenen tulee olla valintahetkellä kunnan nuorisovaltuuston jäseniä ja iältään 13–20-vuotiaita. Kaikkien puheenjohtajiston jäsenten tulee olla eri kuntien nuorisovaltuustoista.

– Tavoitteena on, että nuorisovaltuusto tuo alueen nuorten asiantuntijuuden laajasti maakunnan toiminnan tueksi. On kuitenkin syytä muistaa, että nuorisovaltuuston lisäksi maakunnissa on muitakin tapoja vaikuttaa ja ne ovat yhdenvertaisesti myös nuorten käytettävissä, osallisuuden vastuuvalmistelija Minna Laitila sanoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.