Kurvinen ja Kärnä: “Pyttyrangaistus” palautettava

Julkaistu:

Aihe:

Kansanedustajat toteavat, että asia voi olla haastavaa toteuttaa eri ihmisoikeussopimusten osalta. Kansanedustajien mielestä muiden yksilöiden ihmisoikeudet voivat kuitenkin ajaa erittäin vaarallisten vankien ihmisoikeuksien edelle.

Kärnä ja Kurvinen korostavat, että yleistä rangaistavuustasoa ei väkivaltarikosten osalta ole välttämättä tarpeen kiristää, mutta järjestelmän on varmistettava, että erittäin vaaralliset vangit eivät aiheuta vapautuessaan uhkaa muulle yhteiskunnalle. Kansanedustajat muistuttavat myös, että Norjassa ns. ”pyttyrangaistus” on edelleen käytössä.

Mainos

Asia on nyt ajankohtainen kahdesta taposta, yhdestä kuolemantuottamuksesta sekä useista tapon yrityksistä jo aiemmin tuomitun Michael Penttilän tapauksen johdosta. Erittäin vaaralliseksi vangiksi luokiteltu Penttilä oli vapautettu vankilasta ja nyt poliisi epäilee Penttilää murhasta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.