Tornien taistoa käytiin sumuisessa säässä

Julkaistu:

Aihe:

Suomenselän Lintutieteellisen yhdistyksen alueelta BirdLife Suomen Tornien Taistoon osallistui tänä keväänä 17 lintutornia, joista eniten havaintoja teki Karstulan Humpissa sijaitseva Iso-Korppisen lintutorni. ”Defenders of The Crown” niminen joukkue sai päivän tuloksena kokoon 88 lajia. Mielenkiintoisimmat havainnot olivat tundrahanhi ja lyhytnokkahanhi.

Tornien taistoa käytiin myös Järviseudun alueella, Alajärven Lehtimäellä ”Vahtuujatko” -joukkueen sumuisen ja aamusta hyvinkin kylmän päivän tulos oli 53 lajia ja Evijärven Jokisuulla taistelleen ”Mustatiirat” -joukkueen tulos oli 45 lajia.

Kaiken kaikkiaan tapahtuman aikana kello 5–13 torneista havaittiin kaikkiaan yli 210 lajia ja siihen osallistuttiin noin 340 lintutornissa ympäri maan, mikä on enemmän kuin koskaan ennen. Päivän aikana torneissa kävi yli 2 500 ihmistä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.