Yrittäjät ja Vimpelin kunta

Susanna Korkiatuvan kirjoitus (JS 24.01.) oli oodi Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelu Oy:lle, (myöhempänä JPYP). Hyvä niin.

Ei kuntien oman elinkeinotoimen pyörittäminen mitään rakettitiedettä ole. Etelä-Pohjanmaalla on kymmeniä menestyksekkäitä elinkeinoasiamiehiä lautakuntineen, jotka suoriutuvat kiitettävästi tehtävistään. Ei Vimpelikään todennäköisesti tekisi siinä suhteessa minkäänlaista poikkeusta.

Poikkeus Vimpeli on kuitenkin kuntana, koska on käynyt konkurssimenettelyn porteilla, osittain sen sisälläkin. Vimpelillä on taakkanaan niitä peruja vielä pirullinen negatiivinen kierre, jota JPYP ei voi tietenkään katkaista. Itse meidän on se tehtävä. Vimpelille on välttämättä perustettava oma elinkeinolautakunta vetäjineen, johon ei tule kelpuuttaa käytävillä kokoustavia palkkion metsästäjiä, vaan myötä- ja vastoinkäymisissä kouliutuneita oman pitäjän yrittäjiä. Niin menetellen nousemme. Vimpelin yrityselämän siivellä siis joko nousemme tai kaadumme!

Lopuksi JPYP:n toteutuneet vuosikustannukset viime vuodelta. Toteutunut 72 331 euroa plus erillismarkkinointiin 4 321 euroa, yhteensä 76 652 euroa.

Ensio Uusitupa, Vimpeli

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.