Lukijan mielipideartikkeli:

Arvoisat päättäjät Lappajärvellä

Pyytäisimme vielä harkitsemaan eroamista Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta.

Oletteko ajatelleet, miten se tulee vaikuttamaan työntekijöihin, jotka noin vuoden takia joutuvat suureen muutokseen työnantajan vaihduttua? Tämä muutos on vain alkusoittona sille, että jo seuraavana vuonna 2020 maakunta vaihtuu työnantajaksi. Miten luulette työntekijän selviävän muutosten keskellä, koska jokaisella on huoli siitä, että miten minun työpaikalleni käy. On jotenkin mahdotonta käsittää, että miksi tällaiseen päädyitte.

Kaksineuvoisessa on kehitetty yhdessä työntekijöiden kanssa toimivia kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi kotiutustiimi. Se huolehtii asiakkaan turvallisen kotiutumisen osastojakson jälkeen. Lisäksi Kaksineuvoisella toimii yöpartio, jonka merkitys on todella suuri, mikäli halutaan, että asiakas pystyy asumaan omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja turvallisesti. Tällaista yöpartiota ei Järvi-Pohjanmaalla ole, ja kotiutustiimi siellä nyt uudelleen viriteltynä.

On perin kummallista, etät nostatte lääkärin vastaanoton niin suureen arvoon, että unohtuu se tosiasia, että maakunnan aloittaessa lähes sadan prosentin varmuudella se Lappajärvellä päättyy silloin. Nyt olette valmiita maksamaan yhdestä vuodesta, ”oman maan mansikat”, lääkäristä, joka tuskin ehtii yksin vastaanottamaan kovinkaan montaa potilasta.

Samalla unohdatte sen suuren kokonaisuuden, mikä Kaksineuvoisella on tarjota. Kokonaisuus sisältää kaiken siivoustyöstä ja ruokahuollosta lääkäripalveluihin saakka. Nyt ratkaisussa, jota olette tekemässä, siirtyy keittiö- ja ruokahuolto muutoin hoidettavaksi.

Oletteko miettineet, että millainen hintalappu näiden kyljessä Lappajärven kunnalle laitetaan? Entäpä tietoliikenne- ja ohjelmistojen hintalappu? Taidetaan puhua kymmenistä, ellei jopa sadasta tuhannesta eurosta.

Haluatte leimautua senioriystävälliseksi kunnaksi. Miten voitte unohtaa, että Kaksineuvoisessa työskentelee gerontologiaan eli vanhustyöhön erikoistuva lääkäri?

On suurta viisautta kuunnella työntekijöitä ja kunnan asukkaita näin suuren asian ratkaisua tehdessä. Me työntekijät olemme puhuneet keskenämme ja kunnan asukkaiden kanssa. Positiivista palautetta aikeistanne emme ole juurikaan saaneet.

Sami Savola, puheenjohtaja, SuPer Järviseudun ao 303

Anne Kniivilä, puheenjohtaja, Super Järviseudun ao 302

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.