Hallapuron kirkkokivi ja monta muuta

Terttu Lakaniemi ikuisti kirkkokiven kansalaisopiston maalauskurssilla.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Terttu Lakaniemi on kiinnostunut paitsi maalaamisesta, myös paikallishistoriasta. Talven aikana Sirpa Katajan ohjaamalla maalauskurssilla syntyi muun muassa Hallapuron kirkkokiveä kuvaava taulu.

-Minua kiehtoo se, mitä kaikkea Vimpelistä löytyy; kaikki erikoiset paikat, joissa voi käydä, Lakaniemi kertoo.

Kirkkokivenä tunnettu paikka sijaitsee Hallapurolla maantien vieressä lähellä Västerbackan tienviittaa, noin 150 metrin päässä pikitiestä. Paikalla oleva siirtolohkare ja kivirykelmä on toimittanut hartauspaikan virkaa aikoina, jolloin kulku kirkonkylälle oli hankalaa ja aikaavievää. 

Näyttelyssä on esillä eri tekniikoilla toteutettua taidetta, paljon maalattua posliinia, nukke- ja askartelutöitä sekä erilaisia mattoja ja neuloksia.

Uusien kädentöiden lisäksi näyttelyssä on esillä 1970-luvulla valmistettuja seinävaatteita, jotka nostettiin esille erään kurssilaisen kaapista. Hän teki ne aloitettuaan kansalaisopiston kursseilla käymisen. 

-Ryijy on tullut jo uudelleen; se kärsi inflaation tässä menneinä vuosina, totesi Sirpa Kataja.

Ryijyjä on otettu myös uusiokäyttöön, mutta hyväkuntoisia seinävaatteita ei kannata silputa, vaan säilyttää rullalla odottamassa, josko ne nousisivat jälleen kunniapaikalleen, vinkkasi Kataja.

Järviseudun sairaalan tiloissa kokoontuva Päivämaalarit-ryhmä myy arpoja näyttelyn yhteydessä ostaakseen tiloihin uuden  kahvinkeittimen, jolla saisi kerralla keitettyä kahvit koko porukalle. Jos rahaa sattuisi jäämään yli, niillä hankittaisiin yhteiseen käyttöön vähemmän käytettäviä maalausvarusteita. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.