Katajalahden jääradalla on pitkät perinteet

Timo Mattila, Ville Nahkala, Toni Mattila ja Mikko Mäkinen käyttävät aktiivisesti 1,3 kilometrin mittaista jäärataa, joka on syntynyt kaveriporukan yhteistyöllä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Jäärataa ei voi tehdä minne tahansa. Jaakko Penninkangas Autoliiton Järviseudun osaston edustajana hankki Järvi-Pohjanmaan ympäristölautakunnalta radan perustamiseen tarvittavan luvan, joka on voimassa vuoteen 2020 asti. Lupa edellyttää tiettyjä etäisyyksiä asutukseen, sekä maa- ja vesialueen omistajia suostumusta.

–Rata on suunniteltu niin, että meluhaittaa koituu ranta-asukkaille mahdollisimman vähän. Korkeat lumipenkat tietysti vaimentavat melua, mutta pitkiä suoria pitkin ääni kulkee tehokkaammin, kertoi Penninkangas.

–Alueella ei saa säilyttää mitään eikä pystyttää sinne kiinteitä rakennelmia. Myös öljyjen käsittely on kielletty. Jos öljyä valuu vaikka auton mentyä kumolleen, se tulee siivota heti pois.

Alue täytyy rajata ja siellä tulee olla aurausviitat sekä sääntökyltti. Radan alla tarvitaan vähintään 40 senttiä teräsjäätä.

Radan perustamisesta ja sen kunnossapidosta vastaavat aktiivit muistuttavat, että sääntöjen noudattaminen on tärkeää paitsi turvallisuuden vuoksi, myös lähistöllä asuvia kohtaan. Kaikki eivät ajoradasta ja sen tuomasta pärinästä ole innoissaan. Jos radalla toimitaan sääntöjen mukaan, on todennäköistä, että lupa heltiää myös jatkossa.

Radalla ajaminen on sallittua arkisin kello 10-19, sunnuntaina 12-19.  Kun ajaa jäälle kalasataman laiturilta, kyltistä löytyvät radan sallitut ajoajat ja säännöt.

Rata on kaikille avoin, ja sinne saa tulla kaikilla moottoriajoneuvoilla. Jokaiselle löytyy tilaa. Piikkirenkaiset kilpa-autot ajavat vuorotellen tavallisilla talvirenkailla varustettujen autojen kanssa. Moni jokkiskuljettaja käy testaamassa ajokkiaan liukkaan kelin olosuhteissa, ja autourheilun ystävät nauttivat kauniina talvipäivinä moottorin mörinästä, lentävästä lumesta ja ystävien seurasta.

Paitsi hauskanpitoa, jäärata tarjoaa turvallisen paikan harjoitella liukkaan kelin ajoa. Sitä suositellaan erityisesti nuorille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.