Vimpeliin suunnitteilla rakentajapaketti

Kunnanvaltuusto päättää seuraavassa kokouksessaan teknisen lautakunnan laatiman rakentajapaketin hyväksymisestä. Haloo Vimpeli -valtuustoryhmä teki maaliskuussa aloitteen rakentajan Vimpeli-paketin kehittämisestä.

Paketti olisi voimassa helmikuun alusta vuoden loppuun. Siinä kunta tarjoaa rakennuslupa- sekä vesi- ja viemäriliittymämaksut veloituksetta kaikille rakentajille, jotka käynnistävät uuden asuinkiinteistön rakentamisen Vimpelin kunnan alueelle kyseisenä aikana. Rakennuslupahakemus tulee jättää kuntaan viimeistään vuoden 2019 maaliskuun loppuun mennessä.

Mikäli rakentajapaketti hyväksytään, Jukkalan ja Sandbackan alueen kaavatontit myydään 50 prosentin alennuksella viime vuoden hintaan verrattuna ja muut kunnan omistamat kaavatontit yhden euron kappalehintaan. Rakentajapaketissa huomioidaan rakennusvelvoite, joka tulee täyttää kahden vuoden sisällä kiinteistön kauppakirjan päivämäärästä. Rakennusvelvoitteen täyttymättä jättäminen laukaisee vuoden 2017 kaavatonttien kauppahinnan kokonaan perinnän sekä vesi- ja viemäriliittymismaksujen perinnän.

Rakentajapaketin tarkoituksena on piristää uudisrakentamista ja houkutella muuttajia myös kunnan ulkopuolelta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.