Vapaaehtoistyö on antanut paljon

Vimpeliläinen Terttu Lakaniemi on ollut vapaaehtoistoiminnassa mukana jo 40 vuotta. Tärkeitä toimintamuotoja ovat hänelle olleet SPR, omaishoitajayhdistys sekä kirkon luottamustoimet. Uusimpana mukaan on tullut Järviseudun Sanomien äänilehden lukeminen näkövammaisille, jota Lakaniemi on tehnyt neljä vuotta. Siitä hänelle myönnettiin Antti-patsas.

–Vapaaehtoistoiminta on antanut paljon eväitä työelämäänkin, toteaa Järviseudun perusturvan vanhustyönjohtajan virasta 2010 eläkkeelle jäänyt Lakaniemi. 

Yksi syy alkaa lukemaan äänilehteä oli viikko, jonka Lakaniemi vietti Helsingin Iiris-kodissa näkövammaisen tukihenkilönä.

–Oli räjäyttävä kokemus huomata,  miten häkellyttävän hyvämuistisia kuntoutujat olivat!  Näkövammainen ystäväni opasti minua muun muassa kulkemisessa sokkeloisilla käytävillä talon eri kerroksissa. Olin aina ajatellut, että olisi mukavaa ja tarpeellista lukea äänilehteä.  Lukijaksi ilmoittautuminen järjestyi yhdellä puhelinsoitolla. 

Äänilehden lukuvuoro tulee kahdesta kolmeen kertaa vuodessa. Listat tehdään puoleksi vuodeksi etukäteen, joten oman vuoronsa voi laittaa almanakkaan hyvissä ajoin. Useimmiten Lakaniemi ajaa Lappajärvelle toimitukseen sinä aamuna, kun luettava numero ilmestyy. Kotona nauhoittaessa hän huomaa tulevan helposti taustaääniä. Lukemiseen kuluu kahdesta kolmeen tuntia. 

Äänilehden lukijat kokoontuvat yhteen joulun alla, kun lehti kutsuu heidät jouluruokailuun.

–Ne ovat mukavia tilaisuuksia. Meitä on vanhempia ja nuorempia, ennalta tuttuja ja tuntemattomampia.

Järviseudun Sanomien Antti-patsas jaetaan tunnustuksena lehden hyväksi tehdystä työstä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.