Höykinpuro johtaa Pohjanmaan poliisin neuvottelukuntaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tärkeä tehtävä on myös toimia tiedonvälittäjänä kuntien ja poliisin välillä. Neuvottelukuntaan kuuluvat edustajat kaikista kolmen maakunnan, Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan, kunnista. He tuovat poliisille tiedoksi kuntiensa toiveita ja terveisiä sekä arvioivat poliisin toiminnan onnistumista. Jäsenet voivat myös tehdä poliisin toimintaa koskevia aloitteita.

Toimikunta oli tyytyväinen myös rikosten selvittämisasteeseen. Pohjanmaan poliisi oli Suomen paras rikoksentutkinnassa viime mittauksessa.

–Poliisi on hyvin kartalla esimerkiksi huumeongelmasta.

Neuvottelukunta on ollut keskeisessä roolissa esimerkiksi poliisin ja kuntien verkostoitumisessa, jota on tapahtunut esimerkiksi sosiaalipuolella.

Monissa kunnissa toivotaan keskeisille paikoille valvontakameroita, joiden avulla voidaan jälkikäteen selvittää mahdollisia rikoksia ja häiriöitä.

–Kameroita ei asenneta ihmisten ”kyttäämiseksi”,  vaan yleisen turvallisuuden parantamiseksi. Niitä on kuluvana vuonna tullut monille paikkakunnille, ja lisää ollaan saamassa.

Alajärven

agendana listalla ovat poliisiaseman palauttaminen paikkakunnalle sekä sen henkilöstöresurssin lisääminen.

–Poliisijohto ymmärtää asian, mutta kerrottiin, että juuri nyt ei ole resurssia lisätä palvelua. Alajärvelle on nyt saatu toinen rikostutkija, mutta koska täällä on vain yksi henkilö asiakaspalvelussa, henkilökohtaista palvelua saa rajoitetusti ja esimerkiksi lomien aikana joutuu asioida muualla, mikäli ei voi toimittaa asioitaan netissä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.