Teemana sata

–Suomen itsenäisyyden juhlavuonna luku sata toistuu monissa eri paikoissa ja monella eri tavalla, ja myös me halusimme ideoida jotain lukuun sata liittyvää. Kanttorimme Heli Tupela heitti idean virsistä. Niinpä päätimme veisata sata virttä, kertoo Kortesjärven kappeliseurakunnan kappalainen Tarja Takala-Luostarinen.

Sadan toivevirren tilaisuus järjestettiin Kortesjärven kirkossa. Virsiä veisattiin kuuden tunnin ajan.

Teeman mukaiseksi tilaisuuteen oli erityisvieraaksi  kutsuttu satavuotias kortesjärveläinen Elli Harju. Elli Harju totesi itsekin laulavansa virsiä mielellään.

Elli Harju osallistui myös itsenäisyyden kuusen istuttamiseen. Virsilaulannan lomassa jaloiteltiin ulkona kuusen istutuksessa.

Yksitoikkoista veisuuta tilaisuus ei ollut muutenkaan. Yhdessä osiossa Kirkkokuoro toimi esilaulajana, välillä taas kanttori Heli Turpela viittoi muutamia virsiä. Joissain virsissä päästiin kaikki yhdessä laulun lomassa leikkimään mukana, kuten Jumalan kämmenellä-virressä.

Kuivin suin ei kirkossa laulettu. Kirkon takaosassa oli take a way-tarjoilua, siitä sai ottaa mukaansa kahvia sekä suolaista tai makeaa purtavaa ja istua penkkiin laulamaan.

Jaa juttu: