Taisto Penttilä Oy:stä Vuoden yrittäjä 2017

Vesa Penttilä toimii Taisto Penttilä Oy:n toimitusjohtajana.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Taisto Penttilä Oy on perheyritys, joka tarjoaa työtä vuosittain kymmenelle henkilölle. Sen liikevaihto on 1,2 miljoonaa euroa. Suurimpien asiakkaiden, Mäkelä Alun ja SSAB:n Alajärven ja Vimpelin yksiköiden tuotteita kuljetetaan seitsemällä autolla niin kotimaahan kuin Ruotsiin, Tanskaan ja Saksaankin. Toimitusjohtaja Vesa Penttilä omistaa yrityksen yhdessä veljiensä Ismo ja Juha Penttilän kanssa.

Kuljetusalalla on omat reunaehtonsa, joiden mukaan toimintaa on pyöritettävä. Raakaöljyn hinta on alan kannattavuuteen vaikuttava tekijä, josta ei ainakaan näillä näkymin vapauduta.

–Sähkömoottoreista ei ole vielä tietoa rekkapuolella. Ympäristöystävällisyys tulee vastaan alan toiminnassa etenkin Saksassa, jossa moottoritiemaksut määräytyvät auton saastutusluokan mukaan; vanhalla autolla sinne ei kannata lähteä. Se pakottaa pitämään kaluston uutena.

Autotekniikka on kehittynyt vuosikymmenten varrella parempaan suuntaan: koneet kestävät tekniikan osalta pidempään. Siihen vaikuttavat myös paremmat voiteluöljyt ja moottorien etukäteislämmitys. Tarjolla on myös edistynyttä pakokaasuja vähentävää tekniikkaa, joka kuitenkin lisää kustannuksia auton hankinnassa ja ylläpidossa.

–Jos tämä maailma sillä pelastuu, tehdään niin, Vesa Penttilä toteaa.

Kaiken kaikkiaan ala on Penttilän kokemuksen mukaan tuulinen; hyvinkin pyörivä yritys voi joutua vaikeuksiin itsestään riippumattomista syistä, mikä saattaa johtaa konkursseihin. Esimerkkinä tästä on muun muassa Skaalaa uhkaava konkurssi, joka vaarantaisi useiden autoilijoiden työtä ja toimeentuloa.

Lue lisää Alajärven Vuoden yrittäjästä ensi viikon printtilehdestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.