Juniorikiekkoilussa on nostetta

Julkaistu:

Aihe:

–Täällä on tehty hyviä, oikeita asioita, joten lähtökohdat toiminnan kehittämiselle ovat hyvät, Virtanen toteaa.

–Valmentajien osaaminen on hyvällä tasolla.

Viime talvena JPK:n juniorijoukkueissa ja Leijona-kiekkokoulussa luisteli lähes 200 lasta. Uusia harrastajia saatiin paitsi alle kouluikäisiin, myös vanhempiin ikäluokkaan, mitä Virtanen pitää erittäin hyvänä asiana.

Virtasen päävastuualue on seurata isossa kuvassa, kuinka valmennus näkyy jäällä ja peleissä. Hän toimii valmentajien esimiehenä. Toimenkuvaan kuuluu kausisuunnitelmien teko, seuran toimijoiden sisäinen koulutus ja harjoittelun linjaaminen; mitä tehdään ja miten. Keskustelu ja suunnittelu yhdessä muiden valmentajien kanssa on tärkeää.

–Joskus menen jäälle luistimilla ja vedän harjoitukset demo-tyyppisesti. Työhön kuuluu paljon hallinnointia, sähköpostin ja puhelimen äärellä olemista. Mukavinta on, kun pääsee jäälle lasten kanssa, se on minulle se paras juttu.

JPK:n kiekkokoulut alkavat lokakuulla. Ennen sitä järjestetään Eka vaihto –tapahtuma 30. syyskuuta kello 12.

–Silloin lapset pääsevät tutustumaan puolentoista tunnin ajan jääkiekkoon, heille on toimintaa jäällä ja samaan aikaan vanhemmille on infoa seuran toiminnasta. Siinä yhteydessä voi myös ostaa kiekkoiluvarusteita.

Tärkeämpää, kuin menestyä sarjoissa, on Jussi Virtasen mukaan saada uusia harrastajia ja innostaa lapsia jäällä; että on mukava harjoitella ja toiminta on laadukasta. Varsinkin pienempien lasten joukkueissa kannustava ilmapiiri on tärkeä, kuten myös se, että jäällä on paljon liikettä ja vähän jonottamista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.