Autoilijat toivovat biokaasua Järviseudulle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Kustannukset nousevat muun muassa veronkorotusten vuoksi. Henkilöauto on kuitenkin merkittävässä asemassa harvaan asutulla alueilla, totesi yhdistyksen johtaja Jaakko Penninkangas.

Yksi mahdollisuus pienentää auton käyttökuluja on biokaasun käyttö polttoaineena. Sen esteenä Järviseudulla on harva tankkausasemien verkko; lähimmät biokaasutankit sijaitsevat Jepualla, Kauhajoella, Jyväskylässä ja Vaasassa.

–Syy, miksi Autoliitto toimii asian eteen, on autoilijan etu. Toivomme, että lähialueella alettaisiin tuottaa biokaasua, jolloin saisimme tankkauspisteen. Se saisi yhä useamman ostamaan biokaasulla kulkevan auton, totesi Penninkangas.

Haapavetinen Pekka Vinkki oli paikalla biokaasulla kulkevan autonsa kanssa. Hän kertoi maaseutuyrittäjille mahdollisuudesta investoida omaan biokaasulaitokseen, jonka tuotteina maatila saa lämpöenergiaa ja sähköä sekä biokaasua myytäväksi. Biokaasua valmistetaan pääasiassa biojätteestä, mutta maatilojen lannan hyödyntäminen biokaasun valmistamisessa yleistyy koko ajan.

Alajärveläinen John-Eerik Sivula hankki alkukesästä biokaasuauton.

–Biokaasu on luontoystävällisempää ja edullisempaa kuin bensiini, Sivula kertoi.

Biokaasulla toimivien autojen hinnoissa ei juuri ole eroja muihin, mutta biokaasulla ajaminen on Sivulan laskelmien mukaan 40 prosenttia halvempaa kuin uusiutumattomilla energiamuodoilla ajaminen

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.