Muuttajat arvioivat kotiseutuaan

Äskettäin julkaistu Alajärveä, Evijärveä, Lappajärveä, Soinia ja Vimpeliä koskeva muuttajatutkimus kertoo, että kunnista muutetaan pois etenkin työn tai opiskelun takia.

Alueen kuntiin muuttamisen pääsyyt liittyvät esimerkiksi sukulaisiin, alhaisiin asumiskustannuksiin tai työtilanteeseen. Muuttajaprofiilien selvittämistä varten tutkimuksen toteuttanut Seinäjoen ammattikorkeakoulun markkinatutkimuspalvelu lähetti 500:lle viidestä tutkimuskunnasta poismuuttaneelle tai tulomuuttajalle kyselyn. Vastaajien kokemusten ja mielikuvien mukaan Järviseudun vetovoimatekijöiden ykköseksi nousee luonto. Järviseutu tarjoaa monenlaisia luontoelämyksiä. Kuvassa oleva Porasenjoki virtaa Vimpelin Hallapuron läpi ja laskee Sääksjärveen.

Lisää muuttajatutkimuksen toteuttamisesta ja tuloksista keskiviikon Järviseudun Sanomissa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.