Urut peruskorjauksessa

Vuonna 1944 käyttöön otetut Vimpelin kirkon urut käyvät parhaillaan läpi historiansa ensimmäistä peruskorjausta.

Vimpelin urut ovat pneumaattiset eli ne käyvät paineilmalla. Viiden viikon mittaiseksi suunnitellussa peruskorjauksessa urkujen sointi palautetaan alkuperäiseksi. Peruskorjauksella uruille saadaan lisää käyttöikää vuosikymmenten verran. Osa peruskorjauksesta tehdään urkujen julkisivun takana sijaitsevan urkukaapin sisällä. Kuvassa näkyviä putkia pitkin kulkee pneumaattisten urkujen soitossa tarvittava ilma.

Lue koko juttu tänään ilmestyneestä Järviseudun Sanomien numerosta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.