Harrastajateatterien rinnalle yritetään elokuvatuotantoa

Kale (Jarmo Kumpula).
Järvilakeuden kansalaisopistolla halutaan aktiivisten harrastajateatterien rinnalle pienelokuvatuotantoja.

Järvilakeuden kansalaisopisto tuottaa Kauhavalla Muistoseurat-lyhytelokuvaa.

Kyseessä on alueen aktiivisista harrastajateattereista tuttujen tekijöiden minimaalisella budjetilla toteuttama tuotanto. Elokuvan ohjaa Katja Kujala, ja sen on käsikirjoittanut Leea Keto. Teksti laadittiin alun perin jo kymmenisen vuotta sitten, jolloin siitä toteutettiin kuunnelma osin samalla tuotanto- ja näyttelijäporukalla.

Elokuva kuvattiin viidessä päivässä lähes kokonaisuudessaan Kauhavalla, esimerkiksi Ontonnevalla, Lappajärventiellä ja Kortesjärven entisen pitäjän rajalla sekä paikallisten viljelijöiden tiloilla. Lisäksi yksi lyhyt kohtaus tehtiin Seinäjoella.

Ensi-ilta on Kauhavan Y-Kinossa vuoden vaihteessa.

–Projektin taka-ajatuksena on, että löytyisikö tällaisesta pienelokuvatuotannosta uskottavaa toimintaa harrastajateatterien rinnalle, kertoo kuvauksesta ja editoinnista vastaava Pekka Pohjoispää.

Lue lisää elokuvanteosta Järviseudun Sanomien numerosta 30.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.