Viiru-poni toi tullessaan paljon uutta ja mielenkiintoista

Niskakangas nauttii elämän uusista tuulista. Viiru-ponin kanssa touhuaminen rentouttaa; samaa iloa ja tekemisen meininkä hän haluaa jakaa muillekin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Sairaanhoitaja, sosionomi ja Kaupinkartanon palveluvastaava Elina Niskakangas on aina kokenut luonnon ja eläinten hoitamisen voimaannuttavana. Helmikuussa Niskakankaan elämään tuli Viiru-poni, jonka kanssa hän on tutustunut moniin uusiin ihmisiin.

Niskakangas hän haluaa tarjota Puhtiponit-yrityksensä kautta eläinavusteista, luontoa hyödyntävää terapiaa eri ikäisille. Siihen valmiuksia tarjoavat kolme koulutusta, joihin hän on lähtenyt mukaan. Osana opintoja hän kokoaa kotona asuvien muistisairaiden ja neuropsykiatristen potilaiden avuksi kuntoutuspakettia ja kokee, että mielekäs tekeminen helpottaa oppimista sekä parantaa mielialaa, joista on hyötyä näiden ongelmien kanssa painiskeleville sekä heidän läheisilleen.

–Iän myötä herännyt halu tehdä myös jotain muutakin kuin vanhustyötä.  Hoitotyöstä on kiinnostus suuntautua ennaltaehkäisevään sekä kuntouttavaan työhön. Haluan myös työskennellä lasten, nuorten ja perheiden kanssa sekä auttaa heitä löytämään omat voimavaransa ja elämänhallinnan keinonsa.

Viirulle on tulossa loppuvuodesta kaveriksi eurooppalainen minihevonen. Siihen saakka Viiru viettää aikaa ystäväperheen ponin kanssa vuoroviikoin molempien luona.

–Ponien kanssa kulkeminen herättää huomiota, ja olen saanut paljon uusia lapsiystäviä, jotka haluavat käydä auttamassa Viirun hoitamisessa. Se, ja ponien kanssa touhuaminen antavat paljon, kertoo osa-aikaista yritystoimintaa käynnistelevä Niskakangas.

Hän harmittelee hieman, ettei tullut astuneeksi tälle polulle jo aiemmin. Unelmien toteuttaminen on vienyt uusille urille, ja monia ovia on auennut matkan varrella.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA