Hautausmaakierrokset alkoivat Alajärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Monella paikkakunnalla täällä Etelä-Pohjanmaalla on järjestetty vastaavia kierroksia, kertoi Heinilä.

Alajärven Gabrielin kirkko on rakennettu 1700-luvun puolivälissä vanhan kirkon jäätyä pieneksi. Kirkosta löytyy paljon vanhan kirkon aikaisia esineitä. Kirkkoon pääsee tutustumaan tiekirkon aukioloaikoina. Kirkkomaan muistomerkit ja monet hautakivet kertovat tarinaa pitäjän menneisyydestä; tärkeille, monien elämää muuttaneille tapahtumille ja ajanjaksoille on rakennettu muistomerkit. Hautakivien alla lepää ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet paikkakunnan kehitykseen; osa myös laajemman alueen. Alajärven elämään vaikuttaneet tekijät kuten nälkävuodet, sodat ja siirtolaisuus näkyvät kirkkopihassa.

Seuraava kierros järjestetään huomenna 17.7. kello 18. Muista kierroksista ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa, ja niitä voi kysyä myös Heinilältä.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.