Uittokämppä vihittiin käyttöön sunnuntaina

Mieskuoro esitti kaksi versiota Uittomieslaulusta.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Evijärvi-seuran Jokisaareen talkootyönä pystyttämä, osin Aisaparin rahoittama uittomieskämppä vihittiin virallisesti käyttöön sunnuntaina puhe- ja musiikkiohjelmaa sisältäneessä yleisötilaisuudessa.

Itsekin uittotöissä 50-luvulla ollut Suomen uittoperinneyhdistyksen puheenjohtaja Veijo Tidenberg puhui tilaisuudessa uiton merkityksestä suomalaisessa kulttuurissa ja taiteessa. Kuopiolainen Tidenberg kommentoi lyhyesti myös nimikiistaa.

–Olin suorastaan onnellinen, kun kuulin vonkamies-nimestä. Vonkamieshän on uitossa ollut yksi arvostetuimmista työvaiheista, hän kertoo.

Evijärvi-seura haluaa uittomieskämpällä omalta osaltaan kunnioittaa uittoperinnettä Ähtävänjoen ja valtakunnan uittomiesten vaativaa ja raskasta työtä. Uittomieskämppää on suunniteltu käytettäväksi kulttuurikohteena, tilaisuuksien järjestämispaikkana ja kappelina. Siinä on myös yöpymismahdollisuus. Kunnalta vuokrattua aluetta on tarkoitus tulevaisuudessa kehittää laajemmin uittomiesperinteestä kertovaksi kokonaisuudeksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.