Lukijan mielipideartikkeli:

Järvi-Z Oy:n ja Evijärven kunnan kiinteistökauppa

Olemme evijärveläisenä yrityksenä sekä yrittäjinä ihmeissämme Lasse Vertasen tavasta kirjoitella julkisesti asioista, joista hänen pitäisi olla perillä. Vertasen olisi hyvä miettiä vastuullista rooliaan yleisissä kirjoituksissaan. Valtuutetulla on velvollisuus ja vastuu tarkistaa tiedot luotettavalta taholta sekä esittää asia totuudenmukaisesti siten, että asiakokonaisuudesta ei jätetä kertomatta oleellisia asioita. Vertanen ei ole nyt toiminut kuten vastuullisen valtuutetun kuuluisi toimia. Tällaiset yrityksiin ja yrittäjiin kohdistetut hyökkäykset lehdistössä eivät palvele kenenkään etua, päinvastoin. Yritysten ja yrittäjien maine, joka on kovalla työllä hankittu vuosien ja vuosien saatossa, mustamaalataan lehtikirjoituksella, jonka totuuspohja on vähintäänkin väännetty päälaelleen. Täysin käsittämätöntä on, että tämän kaiken tekee oman kunnan pitkäaikainen valtuutettu, jonka pitäisi tietää mikä mandaatti valtuutetulla on kuntalaisia ja yrittäjiä kohtaan.

Vertanen ei ole ollut yhteydessä yritykseemme eikä ole käynyt tutustumassa kyseiseen kiinteistöön tehdessään arviota sen kunnosta sekä arvosta, joten hänellä ei ole voinut olla käytössä tarvittavaa aineistoa arvonmäärittämiseen. Maanmittauslaitokselta hankittu todistus ei kerro kiinteistön arvoa. Kiinteistön arvon määrittäminen on täysin oma ammattilaisten ala ja Vertasella ei tämän alan ammattikokemusta ole. Vertanen väittää kirjoituksessaan, että kauppa on ylihintainen. Kiinteistön arvonmäärittämisen on ammattilainen suorittanut ja näin myös kiinteistön myyntihinta on ollut täysin linjassa kiinteistön arvoon nähden. Ylihinta tai alihinta tarkoittaa kiinteistön arvoa suhteessa myyntihintaan ja näistä kummastakaan ei tässä tapauksessa ole kyse.

Vertasen kiinnostuksen kohde lienee enemmänkin se, kuinka paljon yhtiömme on hyötynyt kyseisestä kaupasta eli tuotosta. Mitään muuta järkevää selitystä emme keksi, miksi hän on niin kovin kiinnostunut hinnasta, jolla yhtiömme kyseisen kiinteistön osti. Vertanen jätti kirjoituksessaan kertomatta, että yrityksemme on kunnostanut ja korjannut kyseistä kiinteistöä kymmenien tuhansien eurojen edestä, se sisältää oman työn sekä vieraalla teetetyt remontit. Nämä tiedot hän olisi saanut kysymällä. Itse kaupan tuottoon vaikuttaa ylläpitokustannukset sekä kiinteistöverot, sähkö ja vesiliittymämaksut ja muut kulut reilun vuoden ajalta näin ollen kokonaiskulut kuluneelta jaksolta nousevat lähes 70 000 euroa.

Kirjoituksessa mainittiin myös kaupanteon ”koukerot”. Emme tiedä oliko tällä tarkoitus mustamaalata uusi yrittäjä vai oliko se suunnattu meidän yritystämme kohtaan? Järvi-Z Oy on ostanut kiinteistön suoraan konkurssipesältä, kunta ei ole ollut osallisena tässä kaupassa. Uuden yrittäjän tilanteeseen Vertanen saa varmasti tietoa kysymällä asianosaisilta. Yleisönosastolla kirjoittelun sijaan olisi ollut asianmukaista ottaa yhteyttä suoraan yrittäjään itseensä.

Evijärven kunta on yritysten kanssa ennenkin tehnyt kiinteistökauppa. Miksi nämä kaupat on jäänyt Vertasella huomaamatta, eikä niitä ole tutkittu sen tarkemmin ja revitelty lehtien palstoilla. Vertasen tapa hoitaa tätä kyseistä kiinteistökauppaa lehtienpalstojen kautta on sitä kuuluttamaansa tasapuolista ja oikeudenmukaista kohtelua. Yrityksemme antaa Vertaselle ja muille luottamushenkilöille mahdollisuuden tutustua kaikkeen mahdolliseen aineistoon mikä liittyy kyseiseen kiinteistöön. Sovitaan ajankohta yrityksemme tiloihin, jos jokin asia kaipaa lisäselvittelyä.

Jani Järvinen

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.