SUP-laudalla kokovartalotreeniä ja kauniita maisemia

SUP Lappajärven Kaija-Leena Karppinen kertoo, että rannasta lähdetään aluksi melomaan polvillaan, varoen rannan mahdollisia kiviä, jotka saattavat horjuttaa lautaa.

Julkaistu:

Aihe:

Kivitipun rannalle on vaivihkaa ilmestynyt mainoskangas, aurinkotuoleja ja lainelaudan näköisiä kapistuksia. Niiden takana on SUP Lappajärven Kaija-Leena Karppinen, joka aloitti toissa lauantaina, sään viimein lämmettyä, SUP-lautailukurssit ja välinevuokrauksen Nykälänniemessä.

Viime vuosina yleistynyt SUP on lyhenne sanoista stand up paddle, joka tarkoittaa seisaaltaan laudan päällä melomista. Suppailu voi olla esimerkiksi kuntoharjoittelua tai kevyttä virkistysmelontaa maisemia ihaillen.

Vaikka uimataito vaaditaan, laudalla pysytään pääsääntöisesti kuivana. Ja vaikka veteen putoaisikin, suppailija on sidottu nilkkaan kiinnitetyllä karkuremmillä lautaan, joka kantaa hänen painonsa.

Personal trainer ja koulutettu SUP-ohjaaja Karppinen kertoo ihastelleensa jo pitkään hiljattain Iltalehdessä Suomen kauneimmaksi äänestettyä Lappajärveä ja sen ympäristöä, jossa hän on viettänyt lapsuutensa kesiä ja myös golfannut aikuisiällä. Lappajärvi sopii hänen mukaansa täydellisesti suppailuun helppoutensa ja maisemiensa vuoksi.

–Tämä paikka on aivan paratiisi, hän huokaa.

Karppinen itse on paikalla Nykälänniemessä kesäaikaan torstaista lauantaihin järjestämässä alkeis- ja tekniikkaopetusta. Muina aikoina viereinen Onnentupa vuokraa lautoja. Lisäksi Kivitipun kanssa yhteistyötä toivova Karppinen on harkinnut esimerkiksi SUP-joogan järjestämistä.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA