Metsäsienten poimimisen voi aloittaa jo alkukesällä

Vuokko Honkaniemi aikoi pakastaa poimimansa korvasienet.

Julkaistu:

Aihe:

Monikäyttöisiä sieniä on helppo hyödyntää ruoanlaitossa tuoreina, esikypsennettyinä, kuivattuina ja hienonnettuina, suolattuina tai säilöttyinä.

Metsäsienet mielletään syksyn herkuiksi, mutta esimerkiksi korvasienen poimimisen voi aloittaa jo toukokuussa. Erittäin myrkyllinen korvasieni täytyy kuitenkin osata käsitellä oikein ennen kuin sen hyvästä mausta pääsee nauttimaan.

Sienisato vaihtelee vuosittain ja paikkakunnittain, mutta lämmin ja sateinen kesä tietää hyvää satoa, tietää lappajärveläinen kauppasienineuvoja Vuokko Honkaniemi. Hän vetää syksyisin sienikursseja, -retkiä ja -päiviä, joiden aikana opetellaan tunnistamaan sieniä ja laittamaan niistä ruokaa.

–Sienikursseilla tai -näyttelyissä kannattaa käydä ja opetella 1–2 sientä vuodessa. 3–5 ruokasienellä jo pärjää ja pystyy tekemään useita hyviä sieniruokia, Honkaniemi opastaa.

–Valkoiset sienet jätetään poimimatta. Ellet varmasti sientä tunne, jätä se metsään turvallisuussyistä.

Lue lisää vinkkejä korvasienen ja muiden sienten tunnistamisesta, käsittelystä ja käytöstä Järviseudun Sanomien numerosta 24/2017.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.