Liikkaritoiminta opettaa lapsia liikkumaan

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kortesjärven yhdistys on järjestänyt liikuntaleikkikoulutoimintaa 3-6 vuotiaille lapsille jo 17 vuoden ajan. Tarja Koski on ollut liikkariohjajana koko tuon ajan. Toiminta jatkuu edelleen vireänä, mutta Tarja Kosken elämässä kääntyy uusi lehti, sillä hän jää pois liikkariohjaajan tehtävästä.

–Liikkarin vetäminen on ollut ihanaa. Yhteistyöllä on menty, minulla on ollut aina ihania työpareja, kertoo Tarja Koski.

–Olin ihan vihreä, kun aloitin liikkaritoiminnassa. Toki minulla oli voimistelutausta ja olin vetänyt kerhoja. Ehkä ammatillanikin oli merkitystä, mutta näin pienten lasten kanssa en ollut touhunnut vetäjänä, toteaa Tarja Koski. Hän on ammatiltaan luokanopettaja.  

Mainos

Tarja Koski toteaa, että istuminen passivoi lasta, ja muistuttaa, että liikkua voi muutenkin kuin kilpailumielessä.  

–Oman kehon tuntemus ennen kouluikää on tärkeää ja auttaa jatkossa myös kouluopinnoissa. Liikkuminen on yhteydessä kaikkeen. Kouluikäisille on olemassa monenlaista toimintaa, mutta ei pienille lapsille. 3-4-vuotias kaipaa jo kavereita, ja oppia kavereiden kanssa olemiseen.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.