• Alajärven kaupunginvaltuustossa aloitti 16 uutta valtuutettua. Marjo Vistiaho, Aino-Maija Ojala ja Annika Pitkänen osallistuivat ensimmäiseen kokoukseensa valtuuston jäseninä.

Alajärvellä valittiin lautakuntia

Alajärven uusi kaupunginvaltuusto järjestäytyi eilen kokouksessaan. Tässä lautakuntien kokoonpanot:

 Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakuntaa johtaa Terho Mäkelä, kesk., (Helinä Mesiäislehto-Soukka, kesk.), varapuheenjohtaja on Arja Keisala, kok., (Riikka Orava, kok.), muut jäsenet Mauri Penninkangas, kesk., (Jaakko Aho, kesk.), Marjo Jokela, kesk. (Eeva-Liisa Kolonen, kesk.) ja Olli Ketola, vas., (Tapio Nummi, vas.). Vimpeli asettaa lautakuntaan kaksi jäsentä ja toisen varapuheenjohtajan.

Sivistyslautakunta toimii Juha Hauta-ahon (kesk.) johdolla. Hänen henkilökohtainen varajäsenensä on Jarmo Ojajärvi (kesk.). Varapuheenjohtajaksi valittiin Tuomo Tallbacka, kok., (Annika Pitkänen (kok.)). Muut jäsenet ovat Aino-Maija Ojala, kesk.) (Sanna Yli-Sissala, kesk.), Keijo Pesu, kesk., (John-Eerik Sivula, kesk.), Ulla Takala, kesk., (Lea Peltokangas, kesk.), Ulla Aninko-Rajala, sdp., (Harri Hakala, sdp.) ja Heikki Honko, ps., (Pirjo Kantokoski, ps.).

Teknisen lautakunnan johtoon valittiin Martti Mäkitalo, kesk., (Soili Mäki, kesk.). Varapuheenjohtajana toimii Jukka Kangastie, ps.,  (Markus Järvelä, ps.). Muut jäsenet ovat Mervi Ukonmäki, kesk., (Markku Kariluoma, kesk.), Eeva-Liisa Kolonen, kesk., (Marko Viitasaari, kesk.), Risto Ala-Mattinen, kesk. (Lea Peltokangas, kesk.), Pentti Joensuu, kok., (Jarmo Seppälä, kok.) ja Lea Murto, kd., (Merja Latvala (kd.).

Tarkastuslautakunta toimii Tapani Pollarin, kesk., (Heikki Hietala, kesk.) johdolla. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jukka Pekka Matintupa, sdp., (Harri Hakala, sdp.). Muut lautakunnan jäsenet ovat Kati Salo (Tiina Akomeah, kesk.), Pertti Väänänen, ps., (Pasi Siirilä, ps.), Annika Pitkänen, kok., (Riikka Orava, kok.), Merja Latvala, sd., (Lea Murto, sd.) ja Jenni Kuisti, vihr., (Heli Hämäläinen, vihr.).

Kokoomuksen valtuustoryhmää johtaa Jukka Joensuu, varapuheenjohtajana Tuomo Paavola, Perussuomalaisten ryhmää Raimo Vistbacka (Jukka Kangastie), Kristillisdemokraattien Markku Tiistola (Aino Kanervikkoaho-Kataja), keskustan Antti-Kalle Levijoki (Jarmo Hänninen, sihteerinä Jarmo Ojajärvi), sosiaalidemokraattien Jukka Pekka Matintupa (Ulla Aninko-Rajala). Olli Ketola muodostaa Vasemmistoliiton ryhmän.

Jaa juttu: