Kemia kiehtoo urheilevaa ylioppilasta

Lappajärven lukion luokkahuoneiden lisäksi Stadio Nissi on tullut Otso Purolle tutuksi.

Lappajärven lukiosta valmistuva Otso Puro ei ole junnannut paikallaan kolmea vuotta.

Tuore ylioppilas on lajissaan moukarissa ikäluokkansa, 1998-syntyneiden, Suomen toiseksi paras. Lisäksi kuudennelta luokalta asti soittanut Puro suoritti keväällä loppuun sähkökitaratutkinnon Härmänmaan musiikkiopistosta.

Opiskelu ei muusta aktiivisuudesta huolimatta ole jäänyt taka-alalle: päättötodistuksen keskiarvo lähentelee kymppiä, kun vain kolme ainetta ”jäivät” yseiksi. Kirjoitusten saldo oli kaksi L:ää, neljä E:tä ja M.

Puron mukaan koulun, urheilun ja muun elämän yhteen sovittaminen on onnistunut yllättävän hyvin.

–Se helpotti, että koulun eteen ei tarvinnut päntätä tuntikausia päivittäin, vaan asiat jäivät aika helposti päähän. Opin aika helposti sekä kuuntelemalla että lukemalla, hän kertoo.

Tulevaisuudessa hän haluaa työskennellä kemian parissa. Yhteishaussa ykkösvalinta oli Itä-Suomen yliopisto Kuopiossa, jonne hän haki proviisorin eli lääkealan asiantuntijan koulutusohjelmaan.

Vaikka Puro ei koe muuttoa pois Lappajärveltä prioriteettina, itsenäistyminen kiehtoo silti.

–Elämässä eteenpäin meneminen on hyvä juttu. En halua polkea paikallani, Puro kiteyttää.

Lue koko juttu Järviseudun Sanomista 22/2017.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.