Suomen juhlavuosi näkyy kädentaitokilpailun töissä

Avain Säästöpankki antoi Kortesjärven yläkoulun oppilaille tammikuussa kädentaitokilpailun teemaksi Suomi 100 vuotta. Kortesjärven yläkoulun oppilaat ovat tehneet perinteiseen kädentaitokilpailuun töitä niin teknisen työn kuin tekstiilityön tunneillakin.  Työt ovat nähtävillä Kortesjärven konttorilla.

–  Aivan ihastuttavia töitä ja erinomaisesti töissä on huomioitu antamamme teema, ihastelee konttorinjohtaja Tuula Luoma.

Teknisen työn tunneilla kilpailuun on valmistunut muun muassa Suomi-kello, siniristilipun värein maalattu linnunpönttö, naulakko vanhasta laudasta ja vanhaan puukon terään on tehty uusi kahva ja tuppi sekä monia muita mielenkiintoisia töitä.

Tekstiilitöissä on valmistettu muun muassa huppareita, kudottuja sukkia, virkattuja mattoja ja liinoja, ompelutöitä, laukku ja kännykkäkotelo sekä haettu perinteisiin t-paitoihin nykypäivän muotoa ja painettu tekstiilivärein erilaisia aiheita paitoihin.

Molemmista sarjoita palkitaan yleisöäänestyksen perusteella kolme eniten ääniä saanutta työtä. Äänestysaikaa on 26. toukokuuta saakka.

Jaa juttu: