Lukijan mielipideartikkeli:

Keskustavetoista kuntapolitiikkaa Vimpelissä

Kuntavaalit olivat ja menivät. Nyt ollaan siinä pisteessä, että vaalitulos täytyisi saada realisoitua ryhmittymien kesken paikkajaon suhteen. Ennen vaaleja keskustakin yhtyi näkemykseen avoimesta politiikasta vimpeliläisten parhaaksi. Oli puhetta avoimuudesta, yhteistyöstä ja läpinäkyvyydestä, joista itse aion pitää lupausteni mukaan kiinni, niin kuin teen nyt tässä kirjoituksessa.

Ryhmittymät kokoontuivat Vimpelin kunnantalolle paikkajakoneuvotteluihin sunnuntaina 7.5. Mistään varsinaisesta neuvottelusta ei kuitenkaan voida puhua. Keskusta johti puhetta ja hyvin nopeasti kävi ilmi, että jo ennen varsinaista ”neuvottelua” vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit ovat tehneet teknisen vaaliliiton Vimpelin suurimman puolueen, keskustan, kanssa. Näin ollen tällä liittoumalla on 12 henkeä Vimpelin 21-henkisessä valtuustossa.

Ennen ”neuvotteluja” kaikkia ryhmiä pyydettiin esittämään omat paikkatoiveensa. Näin teki myös Haloo Vimpelin ryhmittymä ja toisti jo vaalien aikaiset tavoitteensa toisesta ykköspuheenjohtajuudesta. Tätä tavoitetta ei kuitenkaan keskustan toimesta kunnioitettu ja keskusta ilmoitti haluavansa itselleen molemmat puheenjohtajuudet, sekä valtuuston että hallituksen. Tämän tuo tehty tekninen liittouma mahdollistaa, koska äänestykseen mentäessä lopputulos on selvä.

Haloo Vimpeli sai vaaleissa liki 500 ääntä ja seitsemän valtuutettua. Keskusta ei kunnioita äänestäjien näkemystä siitä, että myös Haloolla tulee olla sanansa sanottavana kuntakentässä. On täysin käsittämätöntä, että keskustan piirihallituksen kannanotossa (Ilkka 25.4.2017 – Vaalitulosta olisi syytä kunnioittaa) keskusta itse valittaa, kun muodostetaan teknisiä vaaliliittoja, mutta heille itselleen tämä näyttää kuitenkin olevan sallittua. Tämä, jos mikä, on äänestäjien tahdon mitätöimistä ja kaukana avoimesta politiikasta, jota en minä, eikä kukaan Haloo Vimpeli -liikkeestä tule hyväksymään.

Ja ettei kenellekään jää epäselväksi, niin en ole liikkeellä sen vuoksi, että itse haluaisin nuijan varteen, vaikka yleisen käytännön mukaan kunnan ylivoimaiselle ääniharavalle siihen tulisi antaa mahdollisuus. Haluan lisätä avoimuutta ja tuoda kuntalaisille lupausteni mukaan esille sen, kuinka Vimpelissä päätöksiä tehdään ja kuinka piiri pieni pyörii.

Matti Latvala, kunnanvaltuutettu, Haloo Vimpeli

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.