Ylikylän koulu jää syksyllä tyhjilleen

Alajärven Ylikylän koulu Kurejoella jää tulevana syksynä koulujen alkaessa tyhjilleen. Sisäilmamittausten ja kuntotarkastusten johdosta kaupungin sisäilmatyöryhmä päätti, ettwi koulutyötä tule aloittaa Ylikylän koulurakennuksessa ennen kuin voidaan varmistaa turvallinen toimintaympäristö. Opetus toteutuu lukuvuonna 2017-2018 niin, että Ylikylän esiopetuksen ja perusopetuksen 1.−5.-luokkien oppilaiden lähikouluksi osoitetaan Paavolan koulu ja oppilaat integroidaan olemassa oleviin opetusryhmiin. 6. luokan oppilaista syntyvät kolme opetusryhmää ja tarvittava henkilökunta siirretään Järviseudun ammatti-instituutin tiloihin Alajärven koulukeskuksen kampukselle.

Ylikylän koulun kuntoa on seurattu säännöllisesti rakennukseen joulukuussa 2013 tehdyn kuntoarvion jälkeen. Rakennuksen seurantaan liittyvät kaksi sisäilmanäytettä on otettu 22.2.2017 ja 9.3.2017. Ensimmäisestä näytteestä 9.3.2017 saadun vastauksen perusteella sisäilman sieni-itiöpitoisuudet ja mikrobipitoisuudet olivat koholla. Toisesta 9.3.2017 otetusta näytteestä 24.3.2017 saadut tulokset osoittivat, että sieni-itiöpitoisuuksia ei enää esiintynyt.

Ensimmäisen näytteen vastausten perusteella tilattiin kuitenkin rakenteiden kuntotutkimukset. 5.5.2017 valmistuneen kuntotutkimuksen perusteella Ylikylän koulun rakenteissa on laajalti sellaisia vaurioita, jotka saattavat vaarantaa oppilaiden ja henkilöstön terveyttä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.