• Asta Matintupa: Isä.

Kevään taidesato on nähtävillä

Talven aikana valmistuneet teokset nostetaan keväällä kaikkien ihailtaviksi. Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston aikuisten kuvataideryhmien näyttelyAlajärvellä on avoinna 16. toukokuuta saakka Kansalaisopiston toimitiloissa Makasiinilla (Sairaalatie 3).

–Näyttely on monipuolinen, mielenkiintoinen ja tasokas. Mukana on 21 harrastajan teoksia. Opetustilaan on sommiteltu kokonaisuuksia, joissa aihepiiri ja värimaailma sitovat eri tekijöiden työt yhteen, kuvailee opettaja Ritva Lindberg.

Vuoden aikana tehdyissä töissä aihepiiri on laaja. Esillä on perinteisiä öljyväri- ja akryylimaalauksia, akvarelleja, peitevärimaalausta, temperaa, sekatekniikkatöitä ja kollaaseja. Kuvataiteen harrastaminen avaa silmät ja opettaa näkemään. Se antaa mahdollisuuden myös oman sisäisen maailman, muistojen, toiveiden, pelkojen, odotusten ja monien muiden asioiden tutkimiseen.

Kuvataidekoulu Eeron näyttely on esillä Nelimarkka-museolla. Kuluneen lukuvuoden aiheena on ollut suomalainen taide sen kultavuosista nykypäivään, ja oppilaat ovat tehneet omis versioitaan kuuluisien taiteilijoiden teoksista eri tekniikoilla. Näyttelyn otsikkona on Sinistä ja valkoista kaikilla mausteilla.

Jaa juttu: