Menneiden vuosikymmenten opissa

Takavuosina ei koulukuvissa hymyilty. Kuvassa Aapiskujan koulun henkilökuntaa. Kuva: Virpi Poikelin. Kuvankäsittely: Eija Pippola
Vimpelin Aapiskujan koululla yhdistettiin Suomi 100 -juhlavuosi ja uuden opetussuunnitelman mukainen monialainen oppimiskokemus kuluvalla viikolla.

Viikon aikana on ollut erikoisohjelmaa museovierailuineen ja elokuvanäytöksineen. Karjalanpiirakoitakin leivottiin. Yksi koulupäivä pidettiin kotiseututalo Jäykäntuvalla, eikä historian havinasta ollut puutetta. Viikko päättyy perjantaiseen vanhan ajan koulupäivään. Koulun henkilökunta ja oppilaat saivat pukeutua menneiden vuosikymmenten tyyliin. Mummot ja papat saivat myös kutsun koululle. Ennen perjantain koulupäivän alkua opettajat ja koulunkäynnin ohjaajat ehtivät luokkakuvaan, jossa ei hymyilty, kuten ei tehty jokunen vuosikymmen takaperinkään.

Erilaisesta kouluviikosta ja etenkin vanhan ajan koulupäivästä lisää ensi viikon Järviseudun Sanomissa ja digilehdessä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.