Lukijan mielipideartikkeli:

Lappajärvi, palveleva kunta

Pienten kuntien kilpailu, niin asukkaista, kuin yrityksistä on kovaa. Maakuntien keskuskaupungit vetävät nuoria puoleensa ja opiskelujen jälkeen elämä jatkuu helposti siellä työpaikan löydyttyä. Usein kuitenkin kuulee haikailuja, kuinka olisi kiva asua kotikunnassa, jos sieltä löytyisi töitä. Monella siis on tahtotila kotiseudulle, mutta joku estää tekemästä ratkaisevaa päätöstä.

Maailma digitalisoituu kovaa vauhtia ja kaikki työ ei välttämättä enää sido ihmistä kiinteään toimipisteeseen. Tämä tulee muuttamaan tulevaisuudessa pienten kuntien tilannetta, jonka myötä mahdollisia uusia asukkaita on muuttamassa Lappajärvelle. Miten Lappajärvellä sitten kuntatasolla tulisi kohdata mahdollinen muuttoa harkitseva? Ensikosketus on ihmiselle aina tärkein. ”Mitä haluatte? Me autamme. Me järjestämme asian.”

Yritysmaailmassa asiakkaan vakuuttamiseksi etsitään aina ratkaisuja, ei milloinkaan ongelmia. Ensivaikutelman voit tehdä ainoastaan kerran ja usein ratkaisevat päätökset syntyvät juuri tämän perusteella. Vaikka asiat eivät jatkossa etenisi aivan kuten suunniteltiin, sillä ei ole merkitystä, koska ensikohtaaminen on ollut miellyttävä ja auttaa on yritetty kaikin keinoin. Paikkakunnalle muuttoa harkitsevat ja nykyiset kuntalaiset ovat palvelua haluavia asiakkaita, eivät suinkaan pakollinen taakka kunnan toiminnalle.

Kunnan on mielestäni palveltava myös heinäkuussa, koska silloin voimme tavoittaa mahdollisia uusia asukkaita. Lappajärvellä käy kesäaikaan paljon pois muuttaneita entisiä kuntalaisia sekä mökkiläisiä, jotka tarvitsevat kunnan palveluita. Päätös paluumuuttamisesta elää ihmisten mielissä juuri kesäisin ja silloin asioihin täytyy tarttua. Yksikin kesäaikana paluupäätöksen tehnyt ruotsinserkku tai asuntorakentaja on riittävä peruste aukiololle.

Palvelu. Se on sana, millä Lappajärvi voi erottua edukseen pienten kuntien joukosta niin asukas- kuin yrityspuolella. ”Siellä oli helppo asioida ja siellä minua autettiin”, tämänkaltainen viesti kantautuu pitkälle. Tulevaisuudessa haluaisin nähdä Lappajärven kuntana, joka palvelee asukkaitaan kuin yritys parasta asiakastaan.

Jarkko Savola

Kuntavaaliehdokas (kesk.)

Lappajärvi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.