Lukijan mielipideartikkeli:

Onko Vimpelillä malttia vaurastua?

Se oli Urho Kekkosen legendaarinen kysymys vuodelta 1952. Onko Vimpelillä sitten malttia ja ennen kaikkea varaa vaurastua? Mielestäni on. Vimpelin maine hyvänä asuinpaikkana on kärsinyt kriisiytymisen ja siitä seuranneen talouden kiristämisen johdosta.

Haloo Vimpelin vaaliohjelma tulee paneutumaan tällä hetkellä Vimpeliä askarruttaviin ongelmiin. Tässä muutama esimerkki.

Viime vuonna meille syntyi vain 17 lasta. Sitä edellisenä vuonna 24 lasta. Tarjoamme tähän parantavaa lääkettä, vauvarahaa, joka antaisi sykäyksen syntyvyyden nousulle.

Rakentajapaketilla annamme potkua Vimpelin kuihtuneeseen omakotitalojen rakentamiseen. Ehdotamme 5 000–10 000 euron tukipakettia per rakentaja.

Tyhjillään olevaan Järviseudun sairaalaan ehdotamme uutta käyttöä. Talo voisi toimia esimerkiksi yritystalona. Tässä Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelu olisi suuressa roolissa.

Vimpelissä on virkeä, eteenpäin katsova nuoriso. Varttuneemmat nuoret tarvitsevat oman tilan, nuorisokahvilan. Tämä on nuorilta itseltään lähtenyt toive ja innokkuutta sen suunnitteluun on jo nuorilla olemassa.

Tässä oli vain muutama esimerkki ja lisää loistavia esimerkkejä on Haloo Vimpelin kotisivuilla.

Minusta tulevaisuuden pieni kunta voi olla osaava ja oivaltava, paikallisista lähtökohdista elinvoimaa rakentava kunta. Tällöin uudistuminen, yhteisö ja asukkaat ovat kaiken toiminnan ydin. Ihmisillä on toive vaikuttaa omaa elinympäristöänsä koskeviin ratkaisuihin. Sote- ja maakuntauudistusten myötä ihmisten tarve vaikuttaa ei tule muuttumaan. Uskon, että me täällä Vimpelissä välitämme siitä, millainen oma elinympäristömme on tulevaisuudessa.

Pasi Sova

Valtuutettu

Vimpeli

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.