Lukijan mielipideartikkeli:

Esikoulun ja päiväkodin hajasijoitus oli järkevä ratkaisu

Vimpelissä on viime vuosina tehty paljon päätöksiä koskien lapsia ja alakoululaisia. Ensimmäinen päätös oli siirtää päiväkoti Lakaniemen vanhalle koululle. Seuraavia päätöksiä ovat olleet Rantakylän koulun lopettaminen, esikoulun siirtyminen Rantakylään sekä Sääksjärven koulun lopettaminen. Tällä hetkellä opetusta annetaan Aapiskujalla 1.–4.-luokkalaisille ja Rantakylässä esikoululaisille.

Äitinä, jonka lapset ovat olleet sekä Lakaniemen päiväkodissa että Rantakylän esikoulussa, voin sanoa, että lasten kannalta nämä ovat olleet onnistuneita päätöksiä. Aluksi vastustin itsekin päiväkodin siirtoa, mutta lapsia siellä useamman vuoden kuljettaneena, olen huomannut, miten rikas ympäristö se on lapselle. Metsä on lähellä, on suojaisa piha-alue leikkiä, ja ennen kaikkea luonto on lähellä koko ajan. Esikoulun siirtoa Rantakylään vastustin myös. Mutta siinä toistuvat taas samat asiat kuin Lakaniemessä: luonto on lähellä, on suojaisa piha-alue ja iso kenttä, missä voi pelata. Parasta on kuitenkin se, että lapset saavat olla vielä hetken lapsia, koulumaailmaan ehtii päästä mukaan vielä ekaluokallakin.

Näissä päätöksissä on todella mietitty lasten parasta. Lapsilla tulee olla tilaa liikkua vapaasti ja nyt se on helppoa, kun löytyy metsää ja luontoa läheltä. Vanhempana olen iloinen siitä, että kunnassa on tahdottu ja uskallettu tehdä päätöksiä, joissa on ajateltu lasten parasta ja samalla on löydetty uutta käyttöä tyhjiksi jääneille kyläkouluille. Meidän tehtävänämme on turvata lastemme hyvinvointi, ja se lähtee toimivista ja lasten kannalta onnistuneista päätöksistä, joista nämä kaksi ratkaisua ovat hyviä esimerkkejä. Liian usein unohdetaan miettiä sitä, mikä olisi parasta lapsen kannalta. Lapset eivät voi tehdä näitä päätöksiä, joten on meidän aikuisten tehtävä tehdä päätöksiä lasten puolesta ja nimenomaan lasten parhaaksi.

Jatkossa toivon yhtä rohkeita toimijoita, jotka uskaltavat ottaa vastuun lasten hyvinvoinnista, ja toivon olevani yksi noista toimijoista. Lasten asia on meidän kaikkien yhteinen asia ja haluan omalta osaltani olla vaikuttamassa siihen, että lasten hyvinvointi säilyy yhtenä tärkeänä asiana Vimpelin kunnassa.

Mari Yliahtela
kuntavaaliehdokas (kesk.)
Vimpeli

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.