Kauhavan tilinpäätös yllätti positiivisesti

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

– Pieni ihme. Näillä kahdella sanalla voisi luonnehtia Kauhavan vuoden 2016 tilinpäätöstä, totesi kaupunginjohtaja Markku Lumio tilinpäätöstä esitellessään. Tilinpäätös osoittaa ylijäämää 700 000 euroa, eli puoli miljoonaa euroa enemmän kuin mitä talousarviota laadittaessa arvoitiin.

Hyvä tulos koostuu pääasiassa kaupungin oman toiminnan toimintakulujen suotuisesta kehityksestä. Käyttötalousmenot olivat 110 miljoonaa euroa, käyttötaloustulot 12 miljoonaa. Verotulojen osuus oli 55 miljoonaa ja valtionosuudet 49 miljoonaa. Investointimenot olivat 10 miljoonaa.
Vuosikatteeksi muodostui 5,7 miljoonaa euroa. Vuosikate kattoi 107,1 prosenttia poistoista. Suunnitelman mukaiset poistot olivat 4,3 miljoonaa ja kertaluonteiset poistot miljoona euroa.
Tilikauden 0,7 miljoonan ylijäämä huomioiden taseen kumulatiivinen ylijäämä on lähes 11 miljoonaa euroa.
Investointien rahoitukseen otettiin uutta lainaa 2,7 miljoonaa euroa. Lainaa asukasta kohden on 2 486 euroa.
Kauhavan kaupunkikonsernin tilikauden tulos muodostui 1,9 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi. Koko konsernin lainakanta asukasta kohden on 6 500 euroa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.