Lukijan mielipideartikkeli:

Eläkeikää ei saa nostaa

906ee85c30e6c4b7b42b578f7ac39e71.jpg

Eläkeläiset eläkkeelle, työikäiset töihin.Sillä saataisiin eläketuloja ja työttömyystilastot pienenisivät. 75-vuotiaille pitää olla hyvä elämä ja etuusraha 65 vuodesta eteenpäin, koska toisilla 65–75-vuotiaista eteenpäin eläkkeellä ei tule toimeen. Toisilla on sairaudet, että eläke ei riitä menoihin, jos kuukaudessa eläkkeestä jää noin 150 euroa käyttörahaa. Jos esimerkiksi on palvelutalossa ja sairastaa, lääkkeet ovat kalliita. Ei ole eläkkeestä varaa leikata.

Päivärahalla oleva tulisi töihin työnantajalle. Työnantaja maksaisi työntekijöille osan tulostaan, päivärahan saajalle ja palkkatulosta mitä työnantaja saa palkastaan. Silloin työnantaja saisi pienentää tulostaan. Työnantaja pystyisi tekemään halvemmalla markkinoille tavaraa. Tämä kokeilu olisi yhden vuoden mittainen. Verotus voisi tulla vastaan tässä asiassa.

Vielä nuoret töihin ja eläkeiässä olevat kotiin. Muuten eläkerahat loppuvat silloin kun nuoret pääsevät eläkkeelle.

Perustettiin Vimpelin kirkonkylän kyläyhdistys 3.4.2013 ja olen ollut kaksi vuotta varapuheenjohtajana, nykyään hallituksen jäsen. Olemme saaneet yhdistykselle ensin yhden talkkarisiivoojan ja nyt heitä on kaksi. Olemme saaneet leikkikentän keskustaan. Yhdistys, Vimpelin kunta, Vimpelin osuuspankki ja talkooporukka. Vanha riippusilta purettiin ja tehtiin kyläyhdistyksen, kunnan ja talkooporukan kanssa uusi, joka luovutettiin kunnalle. Suuri kiitos kaikille osallistujille.

Haetaan ambulanssista nimiadressi, että auto saadaan takaisin Vimpeliin. Talli on ja hoitohenkilö, kunta omistaa talon Vimpelissä. Eläinlääkäripaikka Vimpeliin. Entinen Järviseudun sairaala tehtäisiin Vimpelin A-klinikaksi tai Vimpelin yksiköksi. Lisää parkkipaikkaa terveysasemalle, nykyinen on liian pieni ja vaarallinen, Nyt sitä voisi laajentaa kiviaitaan ja kuuseen asti patsaalle päin. Matonpesupaikka ala-asteen taakse.

Eurosta pois, vahva markka takaisin. Kouluista ja toimistoista kannattaa mitata kosteus. Siellä saattaa olla myös hometta. Missä on ennakkokatselmus tehty, se on hyvä, mutta jos sitä ei ole tehty, niin jälkihomma on kallista, jos on kosteutta ja hometta.

Leikkikentälle pitää laittaa katos, missä voisivat olla suojassa kuumuudelta ja sateelta. lapsiperheitä pitää tukea. Siitä lähtee meidän tulevaisuus. Koululaisia ei saa olla yhdessä luokassa liian paljon, koska opetus häiriintyy. Perustulokokeilu on mennyt kansanedustaja Reijo Hongiston mukana eduskuntaan. Toinen eduskunnan puhemiehen Marja Lohelan mukana ja olen antanut markkinoilla vihjeen tähän kokeiluun 2016.

Markku Ylispangar

Kirvesmies, kuntavaaliehdokas, ps. Vimpeli

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Kokoomuksen presidentinvaaliehdokas Alexander Stubb käy parhaillaan kiivasta kampanjaa. Alajärvellä hän sai päähänsä Ankkureiden pipon.

Ken onkaan kyvykkäin?

On tullut seurattua tiiviisti TV-tenttejä presidentinvaalien tiimoilta. Niitä onkin ollut menneiden viikkojen mittaan runsaasti ja

Tuomo Vihriälä kirjoittaa sen puolesta, että Olli Rehn valittaisiin Suomen presidentiksi.

Olli Rehn paras pressaksi

Suomi tarvitsee tämän päivän sekavassa maailmassa vakaan, harkitsevan ja tiukoissakin tilanteissa kokeneen presidentin. Olli Rehnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.