Kauhava vaatii oikaisua Kaksineuvoisen johtajavalinnasta

Julkaistu:

Aihe:

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen yhtymähallitus valitsi hallintonotaari Antti Perkkalaisen kuntayhtymän johtajaksi helmikuun lopussa.
Kauhavan kaupunki vaatii virkavalinnan menettelyvirheen korjaamista. Johtajavalinta tehtiin äänestämällä kahden eniten kannatusta saaneen ehdokkaan välillä. Perkkalainen voitti tämän äänestyksen. Oikaisuvaatimuksessa tätä pidetään virheellisenä tapana toimia, kuten myös sitä, ettei varaehdokkaan valinnasta järjestetty vaalia, vaan varalle nimitettiin suoraan ensimmäisessä äänestyksessä vähemmän kannatusta saanut henkilö.
Mikäli viranhaltijan valitseminen kuuluu monijäsenisen toimielimen toimivaltaan, nimitetään toimielimen valintapäätöksen tekemistä vaaliksi. Vaali toimitetaan enemmistövaalina, jolloin valituksi tulee vaalissa eniten ääniä saanut hakija.
Äänten mennessä tasan ratkaisee arpa. Ehdokkaita ei aseteta vastakkain, vaan ääni annetaan suoraan henkilölle, jonka haluaa valittavaksi tulevan.
Ääniä voi antaa muillekin vaalikelpoisille, kuin vain ehdotetuille ja kannatetuille. Henkilövaali järjestetään aina, jos ehdotuksia valittavasta henkilöstä on enemmän kuin yksi.
Kun valitaan toinen henkilö varalle, kyseessä on aina eri vaalitoimitus. Enemmistövaali on avoin, mutta vaadittaessa se suoritetaan suljetuin lipuin. Kuntalain mukaan yhtymähallituksen on otettava oikaisuvaatimus viivytyksettä käsittelyyn. Oikaisuvaatimukseen annetussa päätöksessä on yhtymähallituksen annettava perusteltu ratkaisu oikaisuvaatimuksessa esitettyihin vaatimuksiin.
Vs. kuntayhtymän johtaja esittää, että yhtymähallitus suorittaa kuntayhtymän johtajan henkilövaalin menettelyvirheen korjaamiseksi.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.