Lukijan mielipideartikkeli:

Kirkon kanta avioliitto-kysymykseen on selvä

457eb5238cd7f28655abc78f62a70278.jpg

Eduskunnan hyväksyttyä 28.11.2014 muutoksen avioliittolakiin samaa sukupuolta olevat parit voidaan vihkiä avioliittoon 1.3.2017 lähtien.Yhteiskunnallinen avioliittonäkemys nousee demokraattisesta päätöksenteosta. Sen sijaan Suomen evankelisluterilaisen kirkon avioliittonäkemys pohjautuu Raamatussa ilmoitettuun miehen ja naisen väliseen avioliittoon. Raamattu on kirkon teologisten näkemysten horjumaton kivijalka.

Raamatun esittämät linjaukset ovat tosiasiallisesti varsin selkeästi ilmaistu, kuten luomiskertomuksessa todetaan ja vastaavasti Uuden testamentin puolella Jeesus esittää tähän kantansa: ”Ettekö ole lukeneet, että Luoja alun perin teki ihmisen mieheksi ja naiseksi?” Ja hän jatkoi: ”Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi” (Matt 19:4–59).

Kirkon käytössä olevissa keskeisissä dokumenteissa pidetään kiinni naisen ja miehen välisestä avioliitosta. Tämä tulee esille erityisen kirkkaasti Raamatussa, papiston teologisia näkemyksiä määrittävässä luterilaisissa tunnustuskirjoissa, papin avioliittoon vihkimistä ohjaavassa kirkkokäsikirjan kaavassa miehen ja naisen avioliittona, kirkon juridiikkaa käsittelevässä kirkkojärjestyksessä, Katekismuksessa, virsikirjassa ja piispainkokouksen selonteossa (31.8.2016).

Papeilla ei ole oikeutta irtaantua kirkon avioliittonäkemyksestä ja toimia sen vastaisesti. Lapuan hiippakunnan piispa on tehnyt tämän selväksi johtamalleen papistolle. Kirkon virallinen kanta miehen ja naisen välisestä avioliitosta ei ole siis muuttunut, vaikka yksittäiset papit ovat julkisuudessa esittäneet tästä poikkeavia näkemyksiä.

On päivän selvä asia, että kristillinen avioliittonäkemys ei sulje pois lähimmäisen rakastamisen ja kunnioittamisen velvoitetta kaikkiin ihmisiin riippumatta heidän perherakenteistaan, seksuaalisuudestaan tai sukupuolivähemmistöihin kuulumisesta. Evankeliumi kuuluu kaikille ihmisille. Raamattu velvoittaa rakastamaan ja kunnioittamaan jokaista ihmistä riippumatta tämän seksuaalisesta identiteetistä.

Ari Auranen

Alajärven kirkkoherra

Lääninrovasti

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.