Tienhoito kelien armoilla

Julkaistu:

Aihe:

Tienhoidossa on riittänyt tälle talvelle haasteita. Vähäluminen alkutalvi ja jatkuva nollakeli ovat pitäneet tienpinnat Järviseudulla liukkaina.

Tilanne kääntyi tällä viikolla päälaelleen, kun sankka lumipyry toi mukanaan paksun lumipeitteen.

Hiekoitushiekkaa on kulunut viime talveen verrattuna tuplamäärä, kun vesisateet ovat huuhtoneet hiekan pois. Kylmät tienrungot jäädyttävät kaiken pinnalle satavan, ja nyt riesana on vielä lumipeite, joka tekee tienpinnat entistä liukkaammiksi.

Maanteitä hoidetaan viiden tienhoitoluokan mukaan, jotka määräytyvät liikennemäärien perusteella. Luokat ovat Is, I, Ib, II ja III. Järviseudulla ainoa I-luokan tie on valtatie 16 Lapualta Alajärven Hoiskoon saakka.

Hoiskon risteyksestä Kyyjärven suuntaan hoitoluokka putoaa Ib:ksi, joka tarkoittaa, että sydäntalvella jääpolannetta hoidetaan auraamalla, syksyllä ja keväällä suolaamalla. Muita Järviseudun alueen Ib-luokan teitä ovat kantatiet 63 ja 68, seututie 711 välillä Halkosaari–Karvala sekä Alajärven sisääntulotie 7120. Muut yhdystiet alueella ovat II- ja III-hoitoluokassa. Niiden liukkautta torjutaan alateräkarhennuksella ja hiekalla tai hiekoitusmurskeella.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.