Evijärven kolttasaamelainen

Seija Rankisen juuret ovat Inarissa ja Perhossa, mutta koti on Evijärvellä. Rankinen on äitinsä puolelta kolttasaamelainen.

Seija Rankinen oli muutaman vuoden ikäinen, kun hänen perheensä muutti Ivalosta Perhoon. Ivalon Nellimissä ja Sevettijärvellä asuu edelleen hänen sukulaisiaan. Rankinen on ylpeä juuristaan, joiden merkitys on kasvanut iän myötä.
Kolttasaamelaisia on Suomessa noin 700, saamelaisia noin 7 000. Saamelaisten kansallispäivää vietetään ensi maanantaina.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.