Tilattua tietoa

Sosiaalinen media toimii virtuaalisena ilmoitustauluna, jonne myös kunnat ja muut viralliset toimijat ovat yhä enenevässä määrin siirtyneet tiedottamaan asioistaan.

Yksi esimerkki tästä on entisen Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen toimijoiden viime helmikuussa perustama Ihan perheestä-facebooksivu. Sen tarkoituksena on jakaa perheille suunnattua, luotettavaa tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista sekä kohderyhmää kiinnostavista palveluista ja tapahtumista. Sivua on päivittämässä toimijoita perhesuunnittelu- ja äitiysneuvoloista koulukuraattoriin, perhetyöhön ja vapaa-aikapalvelun työntekijöihin. Hiljattain joukkoon on liittynyt myös varhaiskasvatus. Konsultoivana lääkärinä toimii terveyspalvelujohtaja Ioannis Stogiannidis.

Ihan perheestä on sekä paikallinen, että paikkaan sitoutumaton ilmiö. Sillä on tykkääjiä ympäri maata, mutta monelle paikalliselle se on yhä tuntematon. Jos liikunta, ravitsemus, perhesuunnittelu, vanhemmuus, lasten- ja nuorten kehitykseen liittyvät asiat kiinnostavat, paina tykkää-nappia. Sivua voi lukea myös kirjautumatta facebookin käyttäjäksi.

Mainos

Suomi-somen kentällä tapahtuu. Eläkeläiset virtaavat facebookiin. Yksityisyyttä pidetään somessa arvossa yhä enemmän, nuoret pyrkivät pienemmän piirin mahdollistaviin palveluihin. Yrityksiä ja mainontaa rajoitetaan omissa näkymissä. On mahdollista rajata tiedon tulvaa ja pystyttää ihan oma ”kupla”, jossa keskittyy omiin mielenkiinnon kohteisiin rajaten pois kaiken häiritsevän.

Paikallisissa asioissa paikallislehti on edelleen luotettavin tiedon lähde. Vaikka netissä toimiviin keskusteluryhmiin tulvii tietoa, sen luotettavuudesta ei ole takeita. Puolueeton, punnittu tieto löytyy painettuna lukijalle läheisestä paikallislehdestä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.