Tahko Pihkala -mitali Ankkurit-aktiiville

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Alajärven Ankkureissa toimivalle Veikko Anttilalle on myönnetty Suomen Pesäpalloliiton lanseeraama Tahko Pihkala -mitali. Ensimmäiset mitalit myönnettiin 5.1.2017, jolloin tuli kuluneeksi 129 vuotta Pihkalan syntymästä.

Mainos

Tahko Pihkala -mitali myönnettiin kaikkiaan 59 ansioituneelle seura- ja nuorisotoiminnan edistäjälle. Mitalit jaetaan eri tilaisuuksissa Suomi 100 -juhlavuoden aikana.

Veikko Anttilan lisäksi mitalin saa muiden muassa Lapuan Virkiässä vaikuttava, Lappajärven Itäkylästä lähtöisin oleva Juha Kuoppala.

Useat Pihkalan esiin nostamat, sadan vuoden takaiset teemat ovat yhä ajankohtaisia. Urheilu itsessään on tärkeää, mutta Pihkala asetti sille lisäksi laaja-alaisia yhteiskunnallisia merkityksiä ja tavoitteita. Liikunnallisen elämäntavan omaksuminen, koko kansan saaminen liikkeelle, vastuun kantaminen, nuorison kasvattaminen ja yhtenäisyyden rakentaminen ovat esimerkkejä urheilun yhteiskunnallisesta tehtävästä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.