Lukijan mielipideartikkeli:

Kuntalaisten tasa-arvoisesta kohtelusta Evijärvellä

6f09fa9c4773d7976c7311cc7936300c.jpg

Evijärven valtuuston kokouksessa 19.12. olivat esillä muun muassa yksityisteiden avustukset.

Yksityisteitä on pelkästään Evijärven Alapään ja Inan kylissä vähintäänkin parikymmentä kilometriä. Esimerkiksi Latukantie, Hevosaho–Rouvintie, Rovio–Inantie ja Järveläntie. Evijärvellä lieneekin puolisensataa kilometriä yksityisteitä, jotka sijaitsevat pääsääntöisesti sivukylissä ja niitä ylläpitävät suurelta osin tienvarren asukkaat ja maanomistajat.
Valtuusto päätti, että edellä mainittua kilometrimäärää yksityisteitä avustetaan yhteensä vain 50 000 eurolla. Samassa kokouksessa valtuusto päätti investoida 600 metriä pitkän Ahvenniemen kaavatien päällystykseen 40 000 euroa. Sivukylien teiden avustuksiin siis 1000 euroa/kilometri ja kuntataajaman yhden tienpätkän kohentamiseen 66 000 euroa/kilometri.
Kuntalaisten huolta ovat herättäneet myös muut kunnanhallituksen ja -valtuuston päätökset.
Kunta ei halua kehittää sivukyliään. Tieasia on yksi esimerkki kyseenalaisesta tärkeysjärjestyksestä. Sivukylien liikuntapaikkojen suunnitteluun ei haluta kylien edustusta, kouluverkkotyöryhmään valitaan henkilöitä, joiden mielipiteet ovat kyläkouluvastaisia. Kunnanhallitus ja valtuusto olivat valmiita keskittämään miljoonien satsauksilla liikuntaharrastuksen yhteen paikkaan, koulukeskuksen alueelle.
Kyläkouluista halutaan päästä eroon vastoin asiantuntijoiden näkemyksiä, esiopetus keskitetään koulukeskukseen rakennettuun “siirrettävään“ hirsirakennukseen. Lasten päivähoidon toteuttamisessa asiakaslähtöisesti tulisi olla sijaa arvostelulle. Kirjallisesti tehtyä valtuustoaloitetta nuorisoseurojen roolista liikunta-asioissa sekä kuntalaisaloitetta Lahdenkylän koulusta ei vieläkään ole haluttu tuoda valtuuston käsittelyyn.
Evijärven nykykepu pitää propagandassaan itseään itseoikeutettuna maaseudun ja kylien puolustajana. Kepulaisessa mielipiteenmuokkauksessa etenkin kokoomus ja demarit leimataan pelkästään etelän taajamien puolestapuhujiksi.
Kun tarkastelee objektiivisesti Evijärvellä kuluvan vaalikauden aikana tehtyjä päätöksiä, tulee väkisinkin mieleen kysymys: Ovatko evikokoomus ja evidemarit todellakin maaseudun ja sivukylien näivettäjiä? Politiikan harrastajille ja muillekin suosittelen tutustumista avoimin mielin Evijärven kunnan nettisivuihin.
Sivuilta löytyvät kunnanhallituksen ja -valtuuston sekä lautakuntien päätökset. Niistä selviää, ketkä näivettävät evijärveläistä maaseutukulttuuria sivukylineen ja uhraavat sen keskittämisen alttarille!
Markus Kattilakoski (kok), Evijärvi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Veikko Leväniemi kirjoittaa lappajärveläissyntyisen diplomaatin Kirsti Päällysahon tapaamisesta Vladimir Putinin kanssa.

Tuntematon heppu olikin Putin

TIETOKIRJAILIJA Jussi Pekkarinen kirjoitti ulkoministeriön töpinästä ministeriön 100-vuotisjuhlien kunniaksi veijarihenkisen ”Ei pelkkää glamouria”. Yksi töpinän

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen säästöpäätöksiä on siirretty.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Veikko Leväniemi kirjoittaa lappajärveläissyntyisen diplomaatin Kirsti Päällysahon tapaamisesta Vladimir Putinin kanssa.

Tuntematon heppu olikin Putin

TIETOKIRJAILIJA Jussi Pekkarinen kirjoitti ulkoministeriön töpinästä ministeriön 100-vuotisjuhlien kunniaksi veijarihenkisen ”Ei pelkkää glamouria”. Yksi töpinän

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen säästöpäätöksiä on siirretty.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.