Ylipainehalli Heraskriivarinkydölle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kaupunginhallitus päätti maanantaisen kokouksensa hyvillä mielin, sillä puolen vuoden työ ylipainehallin paikan etsimiseksi oli saatu päätökseen. Kokousta edelsi valtuustoryhmien puheenjohtajiston palaveri, täydennettynä valtuuston puheenjohtajistolla sekä kaupunginhallituksen jäsenillä. Hallintojohtaja Tero Kankaanpää valotti etsintäprosessia tiedotustilaisuudessa tänään puoliltapäivin.

-Koska kaupungin omista paikoista ei tuntunut löytyvän vaihtoehtoa, jossa olisi ollut enemmän plus- kuin miinusmerkkejä, päädyttiin vuokratonttiin, kertoi Kankaanpää.

Ylipainehalli rakennetaan Heraskriivarinkydön alueelle, eli lämpölaitoksen uuden lastausalueen läheisyydessä olevaan metsikköön. Alueen omistaa Olli Ikonen, jonka kanssa kaupunki on neuvotellut noin kahden hehtaarin alueen vuokraamisesta ja päätynyt 6 800 euron vuosihintaan. Alueen etuina ovat sijainti lähellä kaupungin urheilualuetta ja Paavolan koulua, tilava tontti, johon mahtuu reilusti paikoitusaluetta sekä hyvä rakennuspohja. Puusto tarjoaa näkösuojaa sisääntulotien suuntaan massiivisen pressuhallin ulkonäköhaitoilta.

-Lämpöyhtiö selvittää mahdollisuutta hyödyntää paluuvettä lämmityskulujen laskemiseksi, Kankaanpää totesi.

Seuraavaksi käynnistyy suunnittelutarveratkaisun valmistelu, jota kaupunginhallitus käsittelee tammikuussa. Uusi tekninen lautakunta saa antaa rakennusluvan lähetettäväksi ely-keskukselle vielä saman kuun aikana.

Alajärven kaupunki on varannut ensi vuodelle miljoona euroa ylipainehallin rakentamiseen. Maaseutuviraston investointiavustus laskee kustannukset jopa 400 000 euroon. Ylipaine- eli kuplahalli pidentää huomattavasti kesälajien harjoittelukautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.